Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prevencija ovisnosti među mladima

15.12.2010. 23:00
Prevencija ovisnosti među mladima


Posljednjeg dana obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti, u organizaciji Udruge apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, u City Galleriji proveden je projekt pod nazivom “Di je ekipa?”. Cilj projekta je upravo prevencija ovisnosti te senzibiliziranje javnosti na taj problem, a posebno se obraća mladima, najrizičnijoj skupini.
 Događaj je upotpunio Djed Mraz koji je u fotelji razgovarao s dječicom te nastup plesne grupe In flux koji je okupio mnoge. U okviru In fluxa djeluju Dragonflyz, Hip Hop, Floor Shakers i Break Dance, a ukupno ih je 180 uzrasta od 5 do 28 godina. Svi članovi, zajedno s njihovom voditeljicom Lucijom Mikas bili su sretni što su mogli poduprijeti projekt.
– S ovim projektom želimo na najbolji način što možemo pomoći prevenciji ovisnosti. Mladi imaju puno energije koju treba usmjeriti na pravi način, a mi upravo to i radimo. U Zadru nedostaje jedan prostor na kojem će se mladi okupljati, a kojeg ne trebaju plaćati, rekla je Mikas.
Članovi Udruge Porat i Terapijske zajednice Mondo Nuovo podijelili su svoje promo-materijale o drogi kao zlu današnjice, s informacijama o marihuani, hašišu, o mjestima na koja se mogu obratiti u slučaju da stupe u kontakt s drogom.
Pravi hit bila je nagradna igra u kojoj su se dijelile ulaznice za kino predstavu u Cinestaru. Tko prvi dođe do voditelja i točno odgovori na jednostavno pitanje, dobije kino ulaznicu, što je naviše animiralo djecu.
Odazivom je bio jako zadovoljan Siniša Kabić, predsjednik Udruge Porat.
– Željeli smo poručiti da djeca koja na pravi način upražnjavaju svoje slobodno vrijeme, su u manjem riziku da postanu uživatelji droge. Pozivam sve mlade da se druže s vršnjacima, da izlaze s prijateljima, da se ne zatvaraju u sebe, kao ni u svoje kuće, nego neka se bave sportom, plesom, pjesmom, onim što im leži, i tada im neće ni biti do droge, rekao je Kabić te zahvalio In fluxu, City Galleriji, Cinestaru i Mondo Nuovu što su pomogli njihov preventivni projekt “Di je ekipa?”.
Ekipa je jučer bila u City Galleriji, a da ne bi inače bila u društvu droge na zabitim mjestima, da ne bi bila u paklu ovisnosti i nosila križ narkomanije, Udruga Porat i brojni drugi protiv ovisnosti se ne bore samo mjesec dana u godini, već svaki dan.