Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prijatelji “cinkali” jedan drugoga?!

15.12.2011. 23:00
Prijatelji “cinkali” jedan drugoga?!


Fuško se tereti da je zbog daljnje prodaje u džepu hlača držao plastičnu vrećicu sa 6,04 grama kokaina, a tu drogu mu je nešto ranije dao Igor Josipović na ime duga od 1.700 kuna za obavljene keramičarske radove – stoji u optužnici


Zašto Sanel Fuško tereti Igora Josipovića? – bilo je pitanje Fuškove braniteljice upućeno svjedokinji Ivani Fabijanić (33) koja je na to odgovorila kako misli da razlog leži u “nekakvom ranijem sukobu između njih dvojice”.
– Fuško je mislio da ga je Igor u nekom ranijem vremenu “cinkao” i sada mu na ovakav način vraća. Koliko je meni poznato Igor nikad nije imao problema s drogom- pojasnila je Fabijanić, nevjenčana supruga Igora Josipovića, jučer na Županijskom sudu u Zadru.
Naime, prema optužnici zadarskog tužiteljstva – Sanel Fuško je optužen da je 17. prosinca 2009. godine oko 21 sat u Zadru u unajmljenom fiat puntu zadarskih registracija” s namjerom daljnje prodaje u džepu hlača držao plastičnu vrećicu sa 6,04 grama kokaina, a tu drogu mu je nešto ranije, oko 17.30 sati u mjestu Stankovo kod Jastrebarskog dao Igor Josipović na ime duga od 1.700 kuna za obavljene keramičarske radove” – stoji u optužnici.
Josipović se tereti da mu je taj kokain prodao.
– Tog 17. prosinca 2009. godine meni je poznato da je Fuško nazvao Igora i tražio da mu posudi tri tisuće kuna. Ja sam na to poludila jer mu je Igor u više navrata pomogao i njemu i njegovoj obitelji. Zbog toga smo se i posvađali. No, Igor je ipak podigao novac s računa i dao ga Sanelu Fušku. Kasnije mi je to i rekao. Nisam bila kući kada je Sanel došao po novac, no Igor je bio kući kada sam se vratila. Nije bio drogiran, niti predoziran. Radim u obrtu svog supruga, a Sanel je radio kod nas nekoliko mjeseci keramičarske radove. U nekoliko je navrata bilo isplata i na ruke jer je Sanel nekoliko mjeseci živio kod nas – pričala je Fabijanić.
Potom je naglasila kako su ona i Igor saznali da ga Sanel optužuje kada je policija došla u premetačinu njihove kuće. Ali, kako je rekla, ništa nisu našli.
– Nakon toga smo Igor i ja sreli Sanela na Kalelargi. Oni su razgovarali. Čula sam kako je Sanel rekao da mu je žao, da ne zna što mu je bilo i da će povući iskaz kojim tereti Igora. Nakon toga se više nisu susreli. Inače, Sanela poznajem otkad se vratio iz Austrije. Koliko znam tamo se liječio od droge i bio u zatvoru zbog toga – posvjedočila je Fabijanić.
Ponovila je kako je Sanel živio s njima tri mjeseca, a ona mu je kuhala, prala i peglala te je zaključila kako joj nije jasno da Sanel Fuško njezino gostoprimstvo i dobročinstvo može uzvratiti na način da joj “lažno optužuje supruga”.
U nastavku rasprave pročitani su i nalazi i mišljenja vještaka psihijatrijske struke prema kojima je Fuško registrirani, dugogodišnji ovisnik o kokainu, a u trenutku “počinjenja kaznenog djela bio je smanjeno ubrojiv”, dok su za Josipovića stručnjaci utvrdili kako nije ovisnik o kokainu, iako nije isključena mogućnost da ga povremeno konzumira. On je ubrojiv.
Sanel Fuško se brani sa slobode, dok je Igor Josipović zbog još nekih grijeha vezanih uz drogu, iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.
Suđenje se nastavlja.