Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar voli Beatlese

15.12.2011. 23:00
Zadar voli Beatlese


Tribute to The Beatles, skup od ukupno 12 bendova i izvođača na srebrnim trakama ukrašenoj pozornici kvalitetno su “prašili” najveće hitove Beatlesa


Izvođače koji su se okupili kako bi izveli najveće hitove popularne liverpulske četvorke u Zadru dočekao je pun Arsenal. Popunili su ga zaljubljenici u najveći bend u povijesti, a njih ima svih generacija – od osnovnoškolaca do umirovljenika.
Tribute to The Beatles, skup od ukupno 12 bendova i izvođača na srebrnim trakama ukrašenoj pozornici kvalitetno su “prašili” najveće hitove Beatlesa. Iz Zadra su nastupili grupa Central, Rockatansky band, Jet Set, klapa Kontrada, a iz Šibenika Helena Bastić s Cabaret bandom, Alvarez, Mate Skračić i Adaptive Quartet… Svi oni redom pjesme Beatlesa su izvodili u vlastitim obradama i aranžmanima, što je večeri dalo zanimljivu raznolikost u razveselilo publiku. Jedina klapa na koncertu bila je zadarska Kontrada i upravo oni su otvorili koncert izvedbom pjesme “Let It Be”.
Priča s Beatlemanijom počela je prije otprilike godinu dana, i to koncertom u šibenskom kazalištu. Koncert je bio u čast Johnu Lennonu, na 30. godišnjicu njegove smrti. Lennona je 8. prosinca 1980. Mark David Chapman ubio ispred njegovog stana na Petoj aveniji u New Yorku.
Inicijativu da se ovaj koncert održi baš u Zadru, baš u Arsenalu pokrenuo je zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović.
– Bilo je ovo prvi put u Hrvatskoj, a mislim i šire, da dva grada zajednički organiziraju koncert. Javili su mi se prijatelji i Šibenika i rekli da je tamo bilo super pa smo krenuli u organizaciju, zvanje sponzora, izvođača, cateringa… Ovo je besplatan koncert za koji nitko ništa nije platio.
Publika je uživala u hitovima benda čije tek rijetke pjesme nisu postale globalni hitovi. Čuli smo tako Hard Day’s Night, Yesterday, Can’t Buy Me Love, She Loves You, Yellow Submarine… Za koji dan slijedi koncert u istoj postavi u Šibeniku.
– Ja sam jako zadovoljan, pogotovo jer znam da je Zadrane inače jako teško dovući bilo gdje. Došlo nam je i pedesetak ljudi, publike i glazbenika iz Šibenika, oduševljeni su Arsenalom. Koncert je snimao CMC i još nekoliko televizija, sve u svemu mislim da je bilo jako uspješno i da ćemo ga nastaviti dogodine, možda već na ljeto, zaključio je Grgurović.


Poznata zadarska lica pred publikom




Večer Beatlesomanije prvi put je na pozornici okupila bend sastavljen od domaćih, zadarskih glazbenika, redom poznatih zadarskih lica. Bend pod nazivom T&T čine dogradonačelnik Dražen Grgurović, gradski pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Matko Segarić, bivši gitarist u grupi Riva koja je ’89. osvojila Euroviziju Zvonimir Zrilić, ravnatelj HNK Zadar i dugogodišnji basist u Black Coffeeu Renato Švorinić te Ivo Županović iz benda Calypso.