Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Jere Bilan – profesor, sindikalist i Djed Mraz

15.12.2016. 23:00
Jere Bilan – profesor, sindikalist i Djed Mraz


Djed Mraz jučer je razveselio 35-ero mališana djelatnika Zadarskog lista kojima je donio mnoštvo darova. Iza njegove velike bijele brade, kao i svih prijašnjih godina, krio se neumorni Jere Bilan, profesor Pomorske škole u Zadru i povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, koji već godinama u ulozi Djeda Mraza djeci dijeli darove.
Između posjeta vrtićima i Pomorskoj školi, Bilan je tako jučer razveselio i djecu naše redakcije kojima je ispričao priču o dugom putovanju po velikom snijegu i vjetru. Dječica su širom otvorenih očiju slušala kako su se Djedici prevrnule saonice i svi pokloni poispadali, ali onda su mu u pomoć priskočile životinje kako mališani ne bi ostali bez božićnih poklona.
Nakon priče koju su saslušali u dahu, djeca su jedva dočekala otvoriti svoje darove jer bilo je tu svega, i slatkiša i igračaka, a sve je posebno kada se primi iz ruku najdražeg djedice na svijetu
Otkud profesoru Pomorske škole i sindikalnom povjereniku, koji zbog situacije u školstvu na žalost ima pune ruke posla, toliko entuzijazma u ovom volonterskom poslu?
– Počelo je kada je u Pomorskoj školi krenula inicijativa za dijeljenjem dječjih darova zaposlenicima naše škole. Ja sam se javio i u tu su mi svrhu po mjeri sašiveni odijelo i kapa. Mali je problem bila brada, međutim, i to smo riješili putem eBaya. Veselim se ovome što radim jer uveseljavanje djece jedna je jako plemenita gesta, prepoznata širom svijeta, pa ako sam i ja jučer donio osmijehe na dječja lica, jako sam sretan čovjek – kaže Bilan kojega nakon Zadarskog lista očekuje podjela darova u njegovoj školi.
Naime, kao Djed Mraz već je razveselio mališane dječjeg vrtića Pinokio jer se rado odaziva svima koji ga pozovu da djeci uljepša božićne blagdane:
– Sve ovo radim volonterski, a rado sam se odazvao i pozivu vaše redakcije jer smatram da je Zadarski list kvalitetno lokalno glasilo koje već davno nadilazi zadarske okvire – kazao nam je Bilan.