Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Jure i Josip Kolčeg tri godine dobivat će stipendije

15.12.2016. 23:00
Jure i Josip Kolčeg tri godine dobivat će stipendije


Jure i Josip Kolčeg, učenici prvog razreda Strukovne škole Vice Vlatkovića, iduće tri godine primat će mjesečne stipendije od po 500 kuna. Pohađaju objedinjeni smjer instalater kućnih instalacija koji objedinjuje vodoinstalatere, instalatere grijanja i klima uređaja i plinoinstalatere. Jure i Josip isto se prezivaju i daljnji su rođaci.
Ugovor o suradnji između tvrtke EVN Croatia i srednje Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru potpisan je u srijedu. Na ovaj način EVN Croatia nastavlja stipendirati učenike dodjelom dviju stipendija. Učenicima Juri i Josipu Kolčegu na ovaj je način omogućen lakši nastavak školovanja, a stipendiju će primati do svoje mature.
Potpisivanjem ugovora nastavlja se dugogodišnja suradnja između EVN-a i Strukovne škole Vice Vlatkovića, a prvi ugovor o stipendiranju učenika potpisan je 2010. godine, nedugo nakon početka radova na izgradnji plinske mreže u Zadru.
– Mislim da je ovaj način suradnje jako dobar i pokazatelj toga kako bi se poduzetnici, gospodarstvenici trebali postaviti prema njima potrebnim, a ukupno deficitarnim zanimanjima. Pokazatelj je i toga da ne mora sve činiti država, nešto mogu i sami gospodarstvenici. Naša dva učenika već rade u EVN-u, a iako ne znači da će oni koji dobivaju stipendiju tamo i raditi, EVN-u sigurno znači da će na tržištu rada imati stručnjake koji znaju raditi svoj posao, kazao nam je ravnatelj škole Tihomir Tomčić.
– Osim u izgradnju i razvoj plinske mreže u Dalmaciji, EVN potiče i ulaže u edukaciju mladih ljudi od samih početaka izgradnje plinske mreže u trima dalmatinskim županijama. Posebno nam zadovoljstvo pruža stipendiranje učenika koji se školuju za plinoinstalatere jer je u EVN-ovom interesu da ta struka opstane. Sposobne i obučene mlade ljude potrebno je stimulirati da otvaraju svoje obrte te smo sretni što možemo pridonijeti edukaciji mladih naraštaja, kazao je Nediljko Bešlić, voditelj podružnice Zadar i Šibenik EVN Croatia Plin d.o.o.
Dosad je EVN izgradio 1više 80 km plinovoda u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji obuhvaćenim koncesijom i opskrbljuje više do 1 000 korisnika. S ulaganjem vrijednim oko 100 milijuna kuna EVN je jedan od vodećih greenfield investitora u regiji.