Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

I nakon stanke krenuli u istom ritmu

16.01.2011. 23:00
I nakon stanke krenuli u istom ritmu


Kuglači Zadra očekivano su lagano svladali momčad Velebita i iz Plitvičkih jezera vratili se s dva nova boda. Iako je bilo za pretpostaviti da će domaćin biti prilično motiviran, budući da u svojim redovima ima nekoliko bivših igrača Zadra, razlika u kvaliteti ponovo je došla do izražaja i ponovno Zadrani nisu zabilježili prvi poraz u domaćem prvenstvu. Na kontu Zadra trenutačno stoji 24 boda iz 12 utakmica i slobodno se može reći da su Zadrani napravili dobar iskorak prema novoj obrani titule.
Protiv Velebita stvari su vrlo brzo krenule onako kako se to i očekivalo. Zadranin u redovima Velebita Petar Zubčić nije uspio iznenaditi Kostadina Maneva, a drugi Zadranin u sastavu momčadi sa središtem u Otočcu Marko Vidak je bio blizu pobjede nad Lukom Ukalovićem, ali u konačnici je igrač Zadra bio bolji za 13 drva. I tu su se stvari već pomalo počele rješavati. Mario Baljak i Branislav Bogdanović ostvarili su nove pobjede, a isto je pošlo i za rukom Borisu Benediku koji je bio bolji od Marka Zrile, Splićanina koji je također nastupao za Zadar. Tek u konačnici, u dvoboju dva talentirana igrača, Mesić je bio bolji od Hrvoja Marinovića i na taj način osvojio počasni bod za domaćina. Spomenimo da je Bogdanović srušio pojedinačni rekord kuglane sa 642 drva, a momčadi Zadra nedostajalo je samo osam drva da sruše i momčadski rekord.
Velebit – Zadar 1:7 (3359 – 3582)
Zubčić – Manev 1:3 (546 – 596), Vidak – Ukalović 2:2 (564 – 577), Devčić – Baljak 1:3 (541 – 562), Caga – Bogdanović (534 – 642), Zrile – Benedik 0:4 (540 – 605), Mesić – Marinović 3:1 (634 – 600)
Poredak: Zadar 24, Poštar 20, Zaprešić 18, Novska 15, Grmoščica 14…
 


Određeni kuglači i kuglačice za svjetsko prvenstvo


Hrvatski kuglački savez je odredio kuglače i kuglačice za pojedinačno svjetsko prvenstvo koje će se od 9. do 13. veljače održati u Talinu (Estonija). Od Zadrana tu će se naći prvak Hrvatske Mario Baljak, dok će juniore zastupati Hrvoje Marinović. U Talin putuje i zadarski trener Šime Mijolović.
P. REBOV




 


Čedo Alić potpisao za Zadar


Nakon što se Ivica Ikić vratio u Liburniju klub je neočekivano napustio jedan od ponajboljih Čedo Alić. Posljednjeg dana prijelaznog roka registriran je za Zadar. Nema sumnje da će njegov izostanak mnogo značiti za zadarskog drugoligaša koji će u nastavku Druge lige nastojati sačuvati ligaški status.
P. REBOV