Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ombla napadom do bronce

16.01.2012. 23:00
Ombla napadom do bronce


Ombla je od 2. do 9. siječnja bila na pripremama reprezentacije. Stručna komisija HSTS-a procijenila je da je za nju bolje da igra na ovaj način, a ne kao lovac – kazao je trener Jadere Ivica Bujas


Mladi zadarski stolnotenisači i stolnotenisačice, članovi Donata i Jadere, nastupili su na memorijalnom turniru “Reno Vinek”, koji se prošli vikend održao u Zagrebu. Na turniru su nastupile sve starosne kategorije od kadeta do seniora, a zadarski sportaši natjecali su se mahom u mlađim i starijim kadetima. Najbolji rezultat postigla je Matea Ombla iz Jadere. Mlada Zadranka je nakon kvalifikacijske skupine uspjela dobiti još dvije utakmice i stići do polufinala. Tamo je od nje bila bolja Petra Petrščak iz Šenkovca. Odličan je ovo rezultat bio za Omblu, koja je odnedavno u potpunosti promijenila stil igre. Od defenzivca, u stolnom tenisu nazvanog lovca, potpuno je zamijenila gume i krenula u “napadački” stolni tenis.
– Ombla je od 2. do 9. siječnja bila na pripremama reprezentacije. Stručna komisija HSTS-a procijenila je da je za nju bolje da igra na ovaj način, a ne kao lovac. To mišljenje imam i ja, tako da smo svi zajedno donijeli odluku da njena daljnja karijera bude drukčija što se načina igre tiče. Mišljenja smo da će tako imati veće šanse za napredak – objasnio je Ivica Bujas, trener Jadere.
Od ostale četvorke Jaderinih igrača koji su nastupili u Zagrebu, valja izdvojiti još plasman u četvrtfinale Filipa Miljatovića u kategoriji mlađih kadeta.
Što se tiče igrača Donata, u Zagrebu su nastupili mlađi kadet Ante Ražov i kadet Antonio Goja. Oba igrača u svojoj kategoriji uspjeli su proći kvalifikacijsku skupinu, no nakon toga su ispali. Unatoč ne tako dojmljivom rezultatu na memorijalnom turniru, trener Denis Karlović uvjeren je da će njegovi puleni vrlo brzo ostvariti pravi rezultat.
– Očekujem da će obojica vrlo brzo biti u vrhu hrvatskog stolnog tenisa u svojim kategorijama. Oni su ipak tek nedavno ušli u prvi plan, tako da u idućih godinu dana od njih očekujem veliki napredak – objasnio je Karlović.