Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Samo bez kikseva

16.01.2012. 23:00
Samo bez kikseva


Naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, ali Riječani su nakon dvije izmjene imali 2:2 u setovima. Nama je tada pomogla poprilično bolja razlika u drvima


Kuglači Zadra u drugi dio prvenstva ušli su pobjedom. U Rijeci su sa 6:2 slavili protiv istoimenog domaćina, što im je donijelo skok sa četvrtog na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Tome je pomogla i činjenica da je momčad Zaprešića poražena u Splitu od Poštara. Zadrani su očekivano osvojili dva boda u Rijeci, iako je utakmica bila sve samo ne jednostavna.
– Naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, ali Riječani su nakon dvije izmjene imali 2:2 u setovima. Nama je tada pomogla poprilično bolja razlika u drvima – rekao je trener Zadra Šime Mijolović, istaknuvši da su Zadrani ponovo imali peh s ozljedama i bolešću.
– Kostadin Manev je ponovo imao problem s koljenom. Stanko Čota je bio pod virozom. Od njih nisam mogao dobiti ono što sam želio. Nekako sam se i nadao, s obzirom na ozljede, da ćemo nakon dva para imati 2:2. To se i dogodilo. Nakon toga sam vjerovao da će naš posljednji par u kojemu su nastupali Filip Zelić i Boris Benedik riješiti utakmicu.
Tako je i bilo. Benedik je očekivano odigrao vrhunski, a svojom dobrom partijom iznenadio je i Zelić, koji je u konačnici i donio, ispostavilo se, relativno glatku pobjedu Zadru.
– Benedik nam je bio osigurač. Od njega sam znao da ću dobiti ono što očekujemo i znali smo da će nam on donijeti pobjedu. S druge strane, za Zelića znamo da je kvalitetan igrač i da će, ako sačuva koncentraciju, biti dobar. To se i dogodilo. Uspio je odigrati odlično i dobiti glavnog riječkog igrača.
U Rijeci nije nastupio Hrvoje Marinović?
– On je istegnuo list i morat će mirovati desetak dana. Ozljeda nije toliko ozbiljna, ali ipak nije bio spreman za ovu utakmicu.
U idućem kolu Zadar čeka splitskog Poštara, momčad koja je Zadranima u subotu učinila veliku uslugu i svladala Zaprešića.
– Ja sam se i potajno nadao da će Poštar dobiti Zaprešića koji je zaista dobra momčad. Odlični igrači igraju u Zaprešiću, ali ove sezone prati ih poprilična nekonstantna igra. A i Poštar je kvalitetan sastav. No, mi smo protiv njih ipak favoriti. U prvom dijelu sezone relativno smo ih glatko dobili, tako da očekujem da ćemo to izvesti i u subotu u Mocirama. Ipak, prije svega moramo u tu utakmicu ući maksimalno motivirani. A ne trebamo niti govoriti da više ne smijemo kiksati.
Borba za titulu prvaka je i dalje otvorena?
– U potpunosti. Ima se još mnogo igrati i sigurno je da nas očekuje zanimljivo prvenstvo. No, osim igračkih kvaliteta odlučivat će i drugi čimbenici. Pogotovo sreća, a važno će biti i koju će momčad izbjegavati ozljede.


Gostovanja kod Konikoma i Medveščaka




U subotu je u Osijeku odigran veliki derbi u kojemu je domaći Konikom slavio protiv Medveščaka i preuzeo vodeću poziciju.
– To je i bilo očekivano. Konikom ima jaku momčad, ali i oni igraju nekad nekonstantno. Neki igrači ne daju sve što mogu. Ovaj rezultat dokazuje da će prvenstvo biti itekako zanimljivo. Nama predstoje gostovanja u Osijeku kod Konikoma i kod Medveščaka. Vjerujem da imamo dovoljno snage doći do pobjede u tim gostovanjima. U tim utakmicama se odlučuje prvenstvo. Naravno, ako ne kiksamo u lakšim utakmicama.