Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Probili se do Međimurja i osvojili pet medalja

Autor: Viktor Bogut

16.01.2013. 23:00
Probili se do Međimurja i osvojili pet medalja


Riječ je o dosad najboljem učinku zadarskih streličara na nekom od turnira na kojem su nastupili


Članovi Streličarskog kluba Zadar nastupili su na dvoranskom turniru FITA 2x18m u Čakovcu. Deset zadarskih natjecatelja unatoč lošem vremenu nekako se uspjelo probiti do Međimurja te u konačnici ostvariti odlične rezultate. Među seniorkama zakrivljenim lukom briljirala je Ivana Sumić postavivši novi klupski rekord od 525 krugova. Njen 271 krug iz prve serije vrlo je vrijedan rezultat koji joj je u konačnici donio treće mjesto, iza Viktorije Sukser i Ane Žitnik (obje PSK 1955 Zagreb) koje su ispucale 534 kruga.
Sabrina Muller plasirala se odmah iza Ivane, na nezahvalno četvrto mjesto rezultatom od 494 kruga Silvija Domitrović bila je šesta sa 458, a Maja Pavković sedma sa 333. Sumić, Muller i Domitrović već su i ranije ostvarile norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Dominik Čolak je u svom drugom nastupu osvojio jedanaesto mjesto među kadetima zakrivljenim lukom s rezultatom 334 kruga.
Dražen Furdi dobro je počeo natjecanje ispucavši 262 kruga u prvoj seriji što ga je u tom trenutku plasiralo na drugu poziciju. Početkom druge serije dogodio se kratak pad koncentracije koji je uništio nadu u dobar rezultat, ali se u konačnici Furdi ipak uspio plasirati na peto mjesto s okruglih 500 krugova i tako četvrti put u četiri nastupa ostvariti rezultat potreban za nastup na PH.
Darko Polić ponovno je dominirao seniorima tradicionalnim lukom. 528 krugova novi je klupski rekord, koji mu je donio novo zlato. Ovaj rezultat upotpunio je srebrnim odličjem i drugi predstavnik Zadra, Marinko Vašarević, s rezultatom od 515 krugova. Ovo su ujedno bila i jedina dva rezultata iznad 500 krugova u kategoriji seniora tradicionalnim lukom.
Svoj prvi službeni nastup za Zadar na ovom su natjecanju zabilježile i Petra Polić u veterankama te Irena Stein Medvidović među seniorkama tradicionalnim lukom. Petra je pobijedila među veterankama s rezultatom od 415 krugova, dok je Irena osvojila srebro među seniorkama sa 344 kruga.
Pet medalja s prvog turnira u kalendarskoj godini dosad je najbolji učinak zadarskih streličara koji sljedeći nastup imaju za deset dana u Zagrebu na uvijek vrlo posjećenom turniru Sv. Sebastijan.