Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sadnice po povlaštenim cijenama

16.01.2014. 23:00
Sadnice po povlaštenim cijenama


U okviru plana i programa daljnjeg unaprjeđenja i subvencioniranja razvoja maslinarstva, vinogradarstva i voćarstva i ove će godine unatoč recesiji i štednji posredstvom općinskog Jedinstvenog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo, privlačkim maslinarima, vinogradarima i voćarima biti osigurane dovoljne količine sadnica maslina, kalemova vinove loze te sadnica voćaka po izuzetno povoljnim cijenama.
Njih će uglavnom dobiti kao što je to bio slučaj prethodnih godina oni maslinari, voćari i vinogradari koji su tijekom lanjske 2013. godine prema Općini Privlaka podmirili dugovanja po osnovi komunalne naknade, odvoza smeća, poreza.
Za najpovoljnijeg ponuđača i dobavljača i ove je godine odabrana poznata tvrtka ¨Prud¨ vlasnika Mate Volarevića iz Metkovića koja se već desetljećima uspješno bavi poslovima sadnje, uzgoja, prodaje i distribucije raznolikog sadnog materijala: 1.000 komada sadnica maslina i 4.700 kalemova vinove loze te oko 200 sadnica voćaka limuna, smokava, trešanja, kivia, mandarina, naranči, malina, rogača, bajama…
Za razliku od Privlačana, općinske vlasti u Ražancu s načelnikom Nikolom Miletićem upravo su ovih dana raspisale natječaj koji će biti otvoren zaključno s 24. siječnja za odabir najpovoljnijeg ponuđača i dobavljača sadnog materijala maslina i vinove loze. Do istog datuma otvoren je poziv maslinarima i vinogradarima da se prijave u općinski Ured za poljoprivredu radi pribilježbe o količini traženih sadnica. Općina Ražanac će za navedeni projekt iz ovogodišnjeg proračuna izdvojiti 50.000 kuna, a po onome što smo čuli, vinogradari će maksimalno po osobi moći dobiti 500 kalemova vinove loze, a maslinari 40 sadnica maslina.