Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Koga zmija ugrize i gušterice se boji

16.01.2017. 23:00
Koga zmija ugrize i gušterice se boji


Između dviju utakmica (MZT i Mega) u gostima u ABA ligi, stala je sutrašnja utakmica s Kvarnerom u A 1 ligi. Kako Zadar trenutačno ‘stoji’ u ovom natjecanju i ako se podsjetimo svih dosadašnjih rezultata (vidi okvire), lako ćemo spoznati da je, u odnosu na prije sezone jedan od proklamiranih natjecateljskih ciljeva, pred družinom iz Višnjika imperativan niz utakmica.
– Mi smo sutra favorit i tu nema zbora – jasan je Neven Plantak, trener.
Zanimljiva je bila slika na jučerašnjem jutarnjem treningu – dvojica novih, svi dosadašnji igrači…
– Eto, sad smo svi. Došlo je i to vrijeme. Podsjećam da je pravo nastupa u A 1 ligi stekao Ivan Ramljak, tu je i Maj Kovačević novi za ovo natjecanje, Aleksandar Janev (1990, 203) već je registriran, a klub je poslao sve za Yannicka Frankea (1996, 196) i vjerujemo da će i on biti.
Do jučer se malo zapomagalo oko rostera, te nema ovoga, te onoga, jednoga boli, drugi se oporavlja, treći čeka. Sad više nema ‘praznina’ pa će Plantak, htio, ne htio, za službeni zapisnik nekoga trebati ‘odrezati’, tako to ide.
– Vidjet ćemo. Poslije MZT-a imali smo prilično dobre treninge, jake, nema tu nekog kalkuliranja ili špekuliranja.
Vratimo se na Bugarina Janeva i Nizozemca Frankea. Kakvi su to igrači?
– Bugarin Aleksandar Janev ima iskustva, dosta je igrao, a prošli tjedan u Balkanskoj ligi ubacio je Prištini 20 poena. On će svakako osnažiti konkurenciju na poziciji na kojoj je, recimo, dosta vremena igrao Boris Barać.
A Nizozemac Yannick Franke?
– Mlad je. Gledao sam ga i u nizozemskoj reprezentaciji, pratili smo ga. On je došao na duži rok, opet da bi osnažio konkurenciju u vanjskoj liniji. Realno, s njim će trebati nešto više strpljenja upravo zbog njegova mladosti, ali dobar je tehničar.
Ako baš govorimo o konkurenciji u A 1 ligi onda su tu i Ivan Ramljak i Maj Kovačević.
– Da, Ramljak je do sad igrao samo u ABA ligi, a Kovačević ima tek jedan službeni nastup. Međutim, ja bih podsjetio da je oštra konkurencija na treninzima nešto što je dragocjeno kad se igra stvara, dopunjuje, popravlja…. Kad ona postoji i čim je oštrija, na utakmicama ćemo imati korist.
Kako je klub jučer najavio, danas će u Višnjiku biti predstavljeni novi igrači Aleksandar Janev i Yannick Franke. Navijač i cijenjeni čitatelj će se sjetiti da je Zadar već imao bugarskoga igrača (Ivanov), ali nije nikoga iz Nizozemske. Eto, sad ima i takvoga pa ćemo vidjeti…