Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pervan: Moglo je biti i bolje

Autor: Viktor Bogut

16.02.2009. 23:00
Pervan: Moglo je biti i bolje


Atletičari zadarskog Olimpionika pod vodstvom Petra Korice i Edija Stipića na Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke održanom u Zagrebu osvojili su četiri medalje, dvije zlatne te po srebro i broncu. Očekivano je oba zlata osvojio Dino Pervan, kojeg je Hrvatski atletski savez nedavno proglasio nadom godine. Pervan, koji se uspješno vratio nakon ozljede, slavio je u skoku u vis (2,04) te u skoku u dalj (7,40). Iako i nije bio spreman, niti u potpunom treningu, suvereno je došao do dvije zlatne medalje. Pogotovo valja istaknuti rezultat u skoku u dalj.
– Što se tiče skoka u dalj, u zadnji tren smo uopće odlučili da ćemo skakati – kazao je Dino Pervan. Razlog tome je jednostavan:
– Nisam trenirao skok u dalj od sedmog mjeseca. Prvo nismo imali gdje, a nakon toga je bilo i loše vrijeme. Tako da i nije bilo logično odraditi tu disciplinu.
Na kraju si skočio 7,40.
– Moglo je to biti i bolje. Imao sam dva mala prijestupa. Bio sam i na 7,70, ali skok u dalj je lutrija. Na kraju sam došao do 7,40 što je dobar rezultat. Ne mogu biti nezadovoljan, jer sam osvojio zlato.
U skoku u vis si također bio prvi s rezultatom 2,04.
– Tu sam bio nešto spremniji. To znači da sam imao dva treninga u Splitu. Ali ova zimska sezona i dvoranska prvenstva su na neki način priprema za sezonu turnira na otvorenom.
Već u nedjelju je na rasporedu seniorsko dvoransko prvenstvo?
– Branim zlato iz skoka u dalj. Tada sam skočio 7,57. Nadam se da ću ovaj put skočiti više. Konkurencija je jaka. Bit će gusto.
Najvažnije natjecanje ove sezone je Europsko juniorsko prvenstvo.
– Ako ponovim rezultat skoka u dalj od ovog vikenda, mogao bih doći do medalje. No, nadam se da ću biti bolji od toga. Cilj mi je ući među pet.
Kada možemo očekivati skok preko osam metara?
– Za to moram biti strpljiv. Nadam se da neću dugo čekati. Vidjet ćemo.