Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Uz podršku s tribina do pobjede nad Vinkovčanima

Autor: Drago Bajković

16.02.2009. 23:00
Uz podršku s tribina do pobjede nad Vinkovčanima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Od samog početka utakmice moramo im dati do znanja tko je gazda na Stanovima. Ne bi bilo loše kada bi već na početku utakmice došli u vodstvo. Nekako bi nam to skinulo teško psihološko breme koje nosimo, kazao je Ljubičić


Sve je bliže nedjelja, dan kada će se prvoligaši ponovno na zelenim travnjacima boriti za bodove. Nogometno proljeće Zadru donosi sve, ali ne i miran san. Posljednje mjesto na ljestvici s pet bodova zaostatka za jedanaestim Interom, dovoljno svjedoči da će Zadranima svaka utakmica značiti “biti ili ne biti. Početak je najvažniji, ako protiv Cibalije prvoligaš sa Stanova osvoji tri boda, proljeće bi moglo ponuditi i tračak nade. O drugom ishodu uopće ne želimo razmišljati.
– Svi jedva čekamo da prvenstvo započne. Dosta je bilo priprema, vrijeme je da se krene u boj za prvoligaške bodove – rekao je jučer prvotimac Zadra Marin Ljubičić.
– Razmišljamo samo o toj prvoj utakmici s Cibalijom. S tom mišlju lijegamo, s njom se i budimo. Ostalo je još pet dana u kojima moramo poraditi na finesama i onda u nedjelju moramo pokazati da smo itekako dobro radili na ovim pripremama.
U posljednje dvije ogledne utakmice Zadar nije briljirao, ali to kod Ljubičića ne stvara neku posebnu brigu.
– To su ipak prijateljske utakmice. Činjenica je da se par dana prije Cibalije svi čuvamo ozljeda. U tim dvobojima smo po jedno poluvrijeme odigrali kvalitetno, a jedno vrlo loše. Uostalom, puno bolje je da sada uočimo pogreške i ispravimo ih, nego da nas to zatekne kada prvenstvo krene. Nisam posebno zabrinut zbog tih lošijih predstava protiv Raštana i Trogira, jer će to ipak biti nešto posve drugačije od onog što nas očekuje protiv Cibalije.
O prinovama koje su u prijelaznom roku stigle u Zadar, Ljubičić ima samo riječi hvale.
– Smatram da je riječ o kvalitetnim igračima koji će nam itekako pomoći da Zadar ostane u Prvoj ligi. Uostalom, konkurencija je vrlo važna da bi se dobio kvalitet više u igri svake momčadi, pa tako i naše.
Kao što je i rekao, Vinkovčani su u mislima.
– Stanka Mršića, trenera Cibalije mnogi igrači Zadra dobro poznaju, jer ih je dugo vremena trenirao. Cibalia ima kvalitetne igrače i moramo ih ozbiljno shvatiti, ako želimo osvojiti tri boda. Brzi su i neugodni te svako podcjenjivanje bilo bi ravno katastrofi. Od samog početka utakmice, moramo im dati do znanja tko je gazda na Stanovima. Ne bi bilo loše kada bi već na početku utakmice došli u vodstvo. Nekako bi nam to skinulo teško psihološko breme koje nosimo. Siguran sam da će Terkeš i Šaranović, napadači koji imaju veliko prvoligaško iskustvo, naći način kako nadmudriti njihovog vratara ili bilo tko od nas ostalih.
Pobjeda donosi puno, poraz, pa čak i remi, gotovo bezizlaznu situaciju.
– Ima još puno kola do kraja. Ako pobijedimo Cibaliju vjerujem da bi smanjili zaostatak za ostalim momčadima s dna ljestvice i onda ne bi bilo nemoguće da ih čak i u ova četiri kola preskočimo. Međutim, najvažnije je da se koncentriramo na našu igru, a ne vodimo previše računa što se dogđa na drugim terenima. Jedino tako ćemo imati uspješno proljeće.
Ljubičić nije propustio pozvati navijače da ih bodre protiv Vinkovčana.
– Puno znači kada su tribine na Stanovima ispunjene i kada s njih čujemo povike podrške. Lakše je igrati i nešto te ponese da daješ i više nego što u tom trenutku možeš. Vjerujem da će u nedjelju doći veliki broj naših navijača na Stanove i da ćemo zajedno s njima slaviti pobjedu nad Cibalijom – kazao je na kraju razgovora Ljubičić.


 AKO POBIJEDIMO CIBALIJU IDEM NA DERBI




U 20 sati u nedjelju na Poljudu će se igrati vječiti derbi Hajduk – Dinamo.
– Kao prvo, koncentrirn sam samo na našu utakmicu i sve ostalo mi je manje važno. Nadam se da ćemo pobijediti Vinkovčane, a u tom slučaju mogao bih odmah uskočiti u auto i pravac u Split. Mišljenja sam da se previše i predugo piše o derbiju i time se stvara dodatni pritisak na splitske bile. Čujem se s bivšim suigračima i znam kako im je. Naravno da se nadam da će Hajduk pobijediti, ali prognoze bilo kakvog tipa ne bih davao – kazao je Ljubičić.