Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nastupilo 805 kontinentalnih pasa ptičara

Autor: Branko Božić

16.02.2010. 23:00
Nastupilo 805 kontinentalnih pasa ptičara


Prema stručnoj ocjeni međunarodnih sudaca za apsolutnog pobjednika natjecanja proglašen je talijanski vodič Ricardo Patrignani. Jučer su pozdravljeni novopridošli natjecatelji i suci koji će u idućih desetak dana suditi engleskim i irskim ptičarima
U ponedjeljak navečer u zadarskom hotelu Funimation na Boriku, na prigodnoj svečanosti proglašeni su najuspješniji kontinentalni psi ptičari i njihovi vodiči. Osim čelnih ljudi zadarskog Kinološkog društva Dalmatinski pas predvođenih predsjednikom Brankom Šarom, uime predsjednika Hrvatskog Kinološkog saveza nazočili su Damir Skoko njegov izaslanik Dalibor Pešutić, predstavnik talijanskog Kinološkog saveza (ENCI-a) Leandro Leandri, renomirani međunarodni suci, čelnici zadarske i ninske Lovačke udruge Diana i Jarebica.
Po idealnim vremenskim uvjetima na lovnim terenima Rašinovac, Dumerača, Voše, Poljica, Prkos, Galovac i Zemunik korektno i bez ikakvih žalbi i prigovora nastupilo je 805 kontinentalnih pasa ptičara, koje je predvodilo 30-ak vodiča iz Hrvatske i Italije. U prosjeku dnevno je nastupilo 107 pasa u 4 do 9 baterija. Najviše nastupa, po 87 imali su pasi talijanskog vodiča Adriana Turcia. Drugo mjesto sa 76 nastupa osvojio je talijanski vodič Ricardo Patrignani, dok je treće mjesto sa 73 nastupa pripalo također talijanskom vodiču Ernestu Falliniu. Prema stručnoj ocjeni međunarodnih sudaca za apsolutnog pobjednika natjecanja proglašen je talijanski vodič Ricardo Patrignani. Na ovoj međunarodnoj manifestaciji kinologije i lovstva CAC-CACIT Zadar-Nin 2010 kvalificiralo se ukupno 110 pasa.
Pehare, medalje i plakete najuspješnijima je uime organizatora uručio Branko Šare.
Uime Hrvatskog kinološkog saveza organizatorima i sudionicima obratio se izaslanik Dalibor Pešutić, izrazivši posebno zadovoljstvo radom vodiča i njihovih pasa kao i sudaca koji su po njemu časno odradili svoj posao. Također je iskoristio priliku pozdraviti novopridošle natjecatelje i suce koji će u idućih desetak dana suditi engleskim i irskim ptičarima.
Uime talijanskog Kinološkog saveza na svemu učinjenom organizatorima i sudionicima natjecanja najtoplije je zahvalio Leandro Leandri.
Jučer su u sklopu ovih međunarodnih utakmica pasa ptičara na spomenutim terenima snage počeli odmjeravati irski i engleski psi ptičari. Oni i njihovi vodiči taj će posao svakodnevno pod budnim okom sudaca i izaslanika provoditi do nedjelje 22. veljače, kada će se nakon proglašenja znati pobjednici i u ovoj klasi lovačkih pasa ptičara.