Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Stižu kupci iz Gospića

Autor: Andrija Prović

16.02.2010. 23:00
Stižu kupci iz Gospića

Foto: Filip BRALA



Nakon uzbudljivog proteklog tjedna u kojem su savladale Pulu u važnom susretu 14. kola, ali i ostale bez najbolje igračice Ine Marin, košarkašicama Zadra niti u ovom neće nedostajati uzbuđenja. Naime, u subotu kreće Liga za ostanak, dok će u danas (15 sati) odraditi utakmicu četvrtfinala Kupa Ružice Meglaj – Rimac. Na Višnjik tako dolazi ekipa Gospića, aktualnih državnih prvakinja, pobjednica prošlogodišnjeg Kupa i vodećeg sastava Regionalne IWBL lige. Budući da bi osim uvjerljive pobjede gošći, bilo kakav drugačiji ishod bio ravan iznenađenju, termin “odraditi” možda je i najprikladniji u kontekstu sraza Zadra i najkvalitetnije hrvatske ekipe. Stoga, košarkašicama Marije Mazije ovaj će dvoboj dobro poslužiti kao provjera uoči Lige za ostanak, odnosno, kao najjača moguća trening utakmica. Bez obzira što ekipa sa Višnjika u četvrtfinale Kupa ulazi bez posebnog motiva, ali i bez realnih šansi za plasman dalje, posjetitelji dvorane 3 neće ostati zakinuti za odličnu košarkašku predstavu. Kao motiv više, podatak je da Gospić u svojim redovima već ima četiri Zadranke (Mariju i Anu Vrsaljko, Martinu Gambiražu i Ivanu Jurčević), dok im se ovih dana pridružila i peta – Ina Marin.
– Nadam se da će djevojke pronaći motiv da u 40 minuta što bolje pariraju Gospiću. Međutim, s obzirom na veliku razliku u kvaliteti, mi nemamo realnih šansi u ovom dvoboju. Na nama je da pokušamo što bolje odigrati – kaže Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra.
Parovi četvrtfinala Kupa: Zadar – Gospić Croatia osiguranje (srijeda, 15), Studenac Omiš – Jolly JBS Šibenik, Agram Zagreb – Medveščak, Lupa Promotion – PGM Ragusa.


Gospić i dalje bez Marije Vrsaljko


Marija Vrsaljko, koja je lani predvodila Gospić do titule prvakinja Hrvatske i pobjednika Kupa Ružice Meglaj Rimac, i dalje je izvan parketa zbog teške ozljede desnog koljena koju je zadobila u listopadu prošle godine (prednji križni ligamenti i mensiksus) i košarci bi se u najboljem slučaju mogla vratiti pred kraj sezone. Za Gospić je dobra vijest da se od teške ozljede oporavila Martina Gambiraža koja se vratila u ekipu i trebala bi danas zaigrati protiv Zadra.




 


Marin opet na Višnjiku


Ina Marin vraća se danas u Zadar, ali u “krivom” dresu.
– U četvrtfinalu Kupa nastupit ću za Gospić. Danas (jučer pr.a) je riješena papirologija te sam i službeno postala igračica Gospića – kaže Marin koja se u ponedjeljak pridružila svom novom klubu.