Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pustite mašti na volju

16.02.2011. 23:00
Pustite mašti na volju


“Ekspresija tijelom: tijelo kao medij” tema je prvog od pet natječaja fotografije koji se održavaju u sklopu Šigurecinog projekta Rakurs 5. Rok za predaju fotografija završava u petak u ponoć, a savjet natjecateljima je samo jedan: pustite mašti na volju, poručuje Tanja Jurković iz Šigurece:
– Željeli smo dati slobodu što se tiče same teme, počevši od fotografiranja modela pa do svega ostalog. Na njima je da odaberu što će pokazati, a mi smo samo naveli temu kako proces izbora opet ne bi bio preopširan.
Rakurs 5 iza sebe ima već nekoliko godina održavanja, no ove godine organizacija je upotpunjena pa su tako uvedene prijavnice ali i različitost u temama:
– Rakurs je ove godine malo proširen, obogaćen je s temama koje na ovaj način do sad nisu prezentirane, a što se tiče tehničkog dijela, uvedene su i prijavnice. Ocjenjivat će sama ideja te kreativnost i sve tehnike i materijali su dopušteni, pojasnila je Jurković, koja se uz Vjekoslavu Velić i Dijanu Pekić pobrinula za ovogodišnju osvježenu verziju Rakursa 5.
Za sve one koji se planiraju prijaviti na prvi natječaj ovogodišnjeg Rakursa 5, potrebno je znati da se na natječaj šalje pet fotografija po sudioniku, čiji je broj neograničen. Fotografije se šalju na e-mail: [email protected], u kojem treba navesti ime, prezime, broj mobitela, grad, najkasnije do datuma određenih za pojedinu temu, odnosno ispuniti prijavnicu priloženu na Facebook stranici RAKURS 5. Fotografije se ne smiju ni na koji način obilježavati autorovim imenom, nadimkom, logom ili bilo kojim drugim znakom kojim bi se mogao utvrditi identitet autora. Nazivi fotografija, ako ih ima, također ne smiju imati nikakav osobni podatak o autoru. U e-mailu se kratko treba navesti osnovna ideja fotografija, te sve ostalo što je autor htio prikazati, kao i glazbenu podlogu, koja opisuje ideju i atmosferu fotografija, po želji autora. Umjetnici, čiji radovi budu izabrani za izložbu, bit će obaviješteni putem e-maila. Stručni žiri, koji se sastoji od troje mladih uspješnih i kreativnih fotografa (Ante Gašpar, Sebastian Govorčin i Sanja Kulušić), izabrat će pet umjetnika, čiji će radovi biti izloženi na interaktivnoj videoizložbi, koja će biti postavljena na ulicama Zadra.