17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zadar
RSS feed
Današnji broj
Zadar
Povratak
Hrana i dekice za napuštene pse na Žmirićima
Piše: Branko Božić
Foto: Branko BOŽIĆ

U namjeri da pomognu psima koji se nalaze u životinjskom azilu smještenom u Žmirićima na zapadnom ulazu u grad Zadar, učenica 7.b razreda Osnovne škole Privlaka Julija Stefanović, pokrenula je drugu akciju u zadnjih par godina pod nazivom "Kad se male ruke slože, psićima u azilu dobro dođe te se pomoći i te kako može". Uz pomoć učenika i učenica nižih razreda OŠ Privlaka te četrdesetak polaznika Dječjeg vrtića Sabunić s njihovim vrtićkim tetama i ravnateljicom prof. Jasminom Barić tijekom siječnja pa do 5. veljače, u prostoru Osnovne škole Privlaka sakupljale se hrana za pse, stare dekice i ostali za azil koristan materijal.

Istovremeno dok se prikupljala prijeko potrebna hrana Julija je otišla u posjet azilu te saznala kako je trenutno oko 230 pasa u azilu. Još joj je kazano kako je za sve te pse potrebno oko 120 kilograma hrane dnevno. Ostala je zadivljena kako drage i jako ljubazne volonterke Davorka, Lucija, Marijana i Ela svakodnevno skrbe o stanovnicima azila te itekako paze da svi dobiju hranu, svježu vodu te da im kućice i prostor gdje borave budu besprijekorno čisti i uredni .

- Iskoristila bih priliku da se ovim putem zahvalim svim učenicima, učiteljima, profesorima te ravnateljici naše škole kao i polaznicima Dječjeg vrtića Sabunić i njihovim tetama jer su se zdušno uključili u ovu akciju. Svi zajedno prikupili smo oko 150 kilograma hrane za pse te desetke dekica koje će dobro doći. Meni je ovog puta posebno zapela za oko kujica Ivy koja je bila udomljena, ali su je njezini vlasnici donijeli u azil kada su primijetili da ne čuje. Moja poruka svim ljubiteljima pasa je da se slobodno pridruže akcijama pomoći azilu, a ako tragaju za kućnim ljubimcem neka posjete azil jer će sigurno među onoliko umiljatih i razigranih psića naći svoga ljubimca, kazala je Julija Stefanović.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr