Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Millenium jump i Zašto volim Zadar među najboljima

16.02.2017. 23:00
Millenium jump i Zašto volim Zadar među najboljima


Među objavljenih 36 finalista nagrade Grand PRix Hrvatske udruge odonosa s javnošću ušle su i dvije zadarske kampanje – ona Grada Zadra za kampanju “Zašto volim Zadar” te Društva Propela Zadar za “10. dm millenium jump”.
Ove dvije zadarske kampanje odabrane su u 36 finalista između pristiglih 68 projekata, koji su bili prijavljeni.
Za Grand PRix za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi prijavljeno je sedam projekata, a među njima je kao finalist i kampanja Hauske & Partnera za Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša: “Kampanja: Zato što volim Zadar”, dok je Društvo Propela Zadar finalist za Grand PRix za organizaciju događaja, gdje je također bilo prijavljeno sedam projekata.
Andreja Baraba pročelnica gradskog Upravnog odjela za otoke i zaštitu okoliša rekla nam je kako su s ovom kampanjom počeli još 2014. godine, dok su u 2015. godini radili video spotove, oglašavanje, web stranicu te banere za razne internetske portale, putem kojih su željeli upoznati građane s ovim projektom.
– Zakonom smo bili obvezni napraviti web stranicu, ali to smo htjeli napraviti na kreativan način. Prije samog pokretanja kampanje napravili smo istraživanje o navikama građana koji su nam govorili o svojim navikama, a koje su potom osvanule na porukama. Nakon toga smo tiskali plakate, brošure, magnete kojima smo širili poruke, pojasnila je Andreja Baraba, pročelnica Upravnog odjela za otoke i zaštitu okoliša Grada Zadra.
Projekt su kroz 2016. godinu nadogradili projektima “Eko radionica” i “Koristim stare stvari”.
– Zagrebačka tvrtka Hauska & Partneri stvorili su kreativni koncept projekta, dok je grafički dio odradila tvrtka Hand studio. Prošle godine smo dobili nagradu Cropak za najbolji edukacijski eko projekt jedinice lokalne samouprave tako da nam je jako drago da je naš rad prepoznat. To što smo odarbani u finale je velik uspjeh za nas, zaključila je Baraba.