Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ministar Butković u Gaženici

16.02.2017. 23:00
Ministar Butković u Gaženici


Ministar mora, prometa i infrastrukture danas bi trebao nazočiti sastanku u luci Gaženica, saznajemo u Županiji. Vijest nam je potvrdio dožupan Božidar Longin, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, koji organizira još jedan u nizu sastanaka na dovršetku kapitalnog projekta luke Gaženica.
Osim ministra, sastanku bi trebala nazočiti i državna tajnica u Ministarstvu, Maja Markovčić Kostelac, zatim član Upravnog vijeća Luke Živko Kolega, ravnatelj Lučke uprave zadar Emil Bilić, te lučki kapetan i inženjeri gradilišta:
– Tema sastanka je međunarodni promet luke Gaženica te završetak nove ribarske luke, potom i sve ostalo vezano uz realizaciju ovog projekta – kaže Longin, koji je prije točno godinu dana imenovan za predsjednika Upravnog vijeća Luke, nakon što je Vlada sa te dužnosti smijenila Krešimira Rendelija.
Longin je već tada najavio program razvoja Luke koji bi od Gaženice napravili jednu od glavnih luka na Mediteranu, a dolazak visokog izaslanstva iz Vlade svjedoči kako su pripreme za to sve ozbiljnije:
– Sve svoje snage usmjerit ću na to da luka Gaženica dobije značaj kakvoga zaslužuje i zato ću odmah početi paralelno raditi na tri razvojna pravca luke: putničkom prometu, teretnom i otvaranju ribarske luke. Ništa manje od ovoga ne možemo i ne smijemo planirati, iz razloga što je Zadar jednako Gaženica. U ovom sam planu prije svega uzeo u obzir činjenicu da današnja roba putuje od Istoka prema Zapadu i da trenutno kroz Sueski kanal godišnje prođe milijarda tona tereta! Moramo dio toga usmjeriti prema Jadranskom moru, a to možemo jedino ako u Gaženici osiguramo svu potrebnu infrastrukturu – smatra Longin.