Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prtenjača: U Savezu nema strahovlade Rena Sinovčića

16.02.2017. 23:00
Prtenjača: U Savezu nema strahovlade Rena Sinovčića


Izborna skupština Nogometnog saveza Zadarske županije održat će se 3. ožujka. To su jučer potvrdili skupštinari na 6. redovitoj sjednici održanoj u hotelu Kolovare. Kako bi izbjegao prijepore oko odluka ove skupštine, izvršni odbor je angažirao javnog bilježnika Emila Brkića budući da je sjednicu, prema riječima dopredsjednika saveza Vitomira Prtenjače, pratio niz pritisaka i dopisa članovima.
– Odbacujem tumačenja kako u županijskom savezu vlada strahovlada Rene Sinovčića. Mi smo mudro vodili savez što nam je omogućilo da ostvarimo sve zadaće. Moram istaknuti da treba odvojiti rad županijskog nogometnog saveza i rad NK Zadra koji više nije nositelj kvalitete jer je ispao u treću ligu – rekao je između ostalog potpredsjednik Prtenjača.
Reno Sinovčić, predsjednik, najavio je promjene u HNS-u na koje županijski nogometni savez mora biti spreman.
– Državna uprava je rekla da skupština vrijedi od 3. ožujka, te da izbornu skupštinu treba napraviti do mandatnog razdoblja 20. lipnja. No poslovnik iz 2014. nije usklađen, a kad ga komisija uskladi, treba ga dati na uvid klubovima i ruku 90 dana uskladiti sva akta sa statutom – rekao je Reno Sinovčić.
Usklađenje nižih akata sa statutom bit će zadatak komisije za propise u sastavu Marin Birkić, Dalibor Škorput i Paula Eškinja. Izbornu komisiju za 3. ožujka činit će Srećko Škorput, Dalibor Glavan, Željko Bonato i zamjenski članovi Ivan Kraljević i Ante Delija.
Na skupštini je usvojen i završni račun. Županijski nogometni savez je ostvario višak 64 tisuće i 478,55 kuna. Prema Sinovčiću i to je dokaz da se savez nije ponašao rasipnički. No izvršni odbor je odbio da se višak doznači nositeljima kvalitete NK Zadru i NK Primorcu, što u konačnici, kaže Sinovčić, ne znači da im savez neće pomoći ako upadnu u poteškoće, poput drugih klubova kad nemaju za plaćanje službenih osoba.