Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kaštelan priznao ovisnost, Lisica optužio policajca za brutalnost

Autor: Minja Gugić

16.03.2010. 23:00
Kaštelan priznao ovisnost, Lisica optužio policajca za brutalnost


Kaštelan je priznao krivnju, ali samo za posjed heroina. Lisica je sve zanijekao i rekao kako se ne osjeća krivim te naglasio kako nema veze s događajem za koji je optužen


Nije točno da sam ja Zvonimiru Lisici prodao drogu. Išao sam u trgovinu i vidio Lisicu, a kako se znamo još iz osnovne škole javio sam mu se. Nisam prodao drogu te prigode. Nisam bježao od policije, jer su nam se oni približili takvom brzinom da sam se ja jednostavno skamenio. Vidio sam Lisicu kako bježi, ali nisam vidio da je bilo što odbacio u bijegu. Točno je da sam toga dana konzumirao heroin- rekao je danas u svojoj obrani na Županijskom sudu u Zadru Igor Kaštelan (30) koji je optužen za posjed heroina radi prodaje.
On je naime, prema optužnici zadarskog tužiteljstva optužen da je 29. svibnja prošle godine oko 19 sati u ulici Mate Balote u Zadru prodao Zvonimiru Lisici paketić sa 0,56 grama heroina. Policajci su potom pretragom njegove podstanarske sobe našli još jednu plastičnu kutijicu sa 0, 41 gram heroina, preciznu digitalnu vagu na kojoj su, prema navodima optužnice, nađeni tragovi heroina te oko 800 kuna za koje se sumnja da su zarađene “dilanjem”.
Drugooptuženi u ovoj “priči” Zvonimir Lisica (29) tereti se da je kupio paketić heroina od Igora Kaštelana, a kad je vidio policajce koji su im se približavali, dao se u bijeg.
Policajci su ga pronašli i uhitili tek desetak dana kasnije.
I on je u svojoj obrani danas zanijekao sve što mu se stavlja na teret. Ja nisam ovisnik i nisam bježao. Nemam veze s ovim događajem.
– Kad su me uhvatili 10. lipnja odveli su me u postaju i tamo me policajac Butić počeo tući i rekao mi je: “Ti ćeš meni bježati!” Ja sam pobjegao jer sam se uplašio. Trčao sam samo nekih 20-tak metara. Kad sam se okrenuo vidio sam tu dvojicu policajaca kako pričaju s Kaštelanom. Nitko mene nije ganjao. Što se tiče potvrde o privremenom oduzimanju predmeta koja se odnosi i na drogu, ja sam to potisao tada u postaji, nakon uhićenja. Bio bih potpisao bilo što samo da više ne trpim batine i idem kući – pričao je pred Sudskim vijećem kojim je predsjedala Dijana Grancarić, optuženi Lisica.
Na pitanje sutkinje Grancarić zašto batine nije nikome prijavio, odgovorio je samo da nije te ponovio kako nije ovisnik, ali da je ” sa 17, 18 godina kao i većina mladih danas, na partijima znao uzimati tablete ecstazija”.
Prije iznošenja njihovih obrana svjedočila su i dvojica policajaca PU zadarske, Joso Bubnjar i Ivica Butić koji su Kaštelana i Lisicu uhvatili.
Nakon toga je rasprava odgođena zbog dodatnih prijedloga obrane i optužbe, među kojima će se na sljedećoj raspravi opet pozvati policajac Ivica Butić kojeg je Lisica optužio da ga je tukao u policijskoj postaji , kako je rekao bez objašnjenja, pa se suđenje nastavlja sredinom travnja.
Obojica se brane sa slobode.


 OBOJICA VEĆ OSUĐIVANI




Tijekom današnje sudske rasprave pročitani su i kazneni podaci obojice optuženika.
Igor Kaštelan je već tri puta pravomoćno osuđivan zbog droge i odrobijao je dvije godine zatvora. Što se pak, tiče Zvonimira Lisice on je “friško” prije dvadaesetak dana na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen, ali je Sudskom vijeću rekao kako ne zna zbog čega.
– Ne znam zašto sam osuđen, ali neću se žaliti – naglasio je Lisica. S obzirom na to da je od presude prošlo krtako vrijeme, Županijski sud nije još imao podatak o njegovoj osuđivanosti, pa je predsjednica Sudskog vijeća rekla kako će za sljedeću raspravu pribaviti i taj podatak.