Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Laura može i među prvih pet

Autor: Andrija Prović

16.03.2010. 23:00
Laura može i među prvih pet

Foto: Tomislav JERAK



Iako kadetkinja, Laura Čizmin prošli je tjedan ostvarila odličan nastup na seniorskom Prvenstvu Hrvatske. Mlada plivačica Zadra zauzela je sedmo mjesto u disciplinama 100 i 200 metara prsno, dok je na 50 m bila 11. Uz srebro osvojeno na kadetskom PH u Šibeniku, Laura je ovim rezultatima najavila da je i u seniorskoj konkurenciji očekuje blistava budućnost. Jedna od najzaslužnijih za uspjehe plivačke nade je Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra koja se osvrnula na netom završeno seniorsko prvenstvo.
– Očekivali smo Laurin dobar rezultat, no ukupan plasman bio je zaista ugodno iznenađenje. S dva sedma mjesta pokazala je da se može uspješno nositi i s daleko starijim seniorkama.
Znači li to da ubrzo možemo očekivati i njena seniorska odličja – upitali smo Josipu Nekić.
– Trenutačno se time ne opterećujemo. Do seniorskog staža, Lauru očekuje još pet godina rada i napredovanja u mlađim kategorijama. Za sada treba biti strpljiva i postepeno ostvarivati sve bolje plasmane. U dogledno vrijeme vidim je među pet najboljih seniorki, međutim, za prva tri mjesta treba proći barem još dvije godine napornog rada i treniranja – kaže uspješna trenerica od koje saznajemo da će Laura Čizmin i dalje paralelno nastupati na kadetskim, juniorskim i seniorskim natjecanjima.
– Naš klub nema seniorke, zato će Laura Čizmin i Ira Jovančević i dalje plivati seniorska prvenstva. Za njih je najvažnije da održavaju kontinuitet u svom uzrastu, a samim time, stvorit će preduvjete za daljnje napredovanje – zaključila je Nekić.
Pred Laurom Čizmin sada su pripreme za Kadetsko prvenstvo Hrvatske koje se održava u srpnju, a ono je ujedno i prilika za novo odličje 12-godišnje plivačice. Ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, PK Zadar u svojim redovima ima izvjesnog državnog prvaka.