Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Formalno favoriti, ali…

16.03.2012. 23:00
Formalno favoriti, ali…


Napravili smo mnogo dobrih stvari u ovoj sezoni i ne bismo smjeli sada to iskompromitirati – ističe Denis Karlović


Nakon velike pobjede protiv dubrovačkog Libertasa, pred stolnotenisačima Donata trebao bi danas biti ipak kudikamo lakši izazov. U 15. kolu Superlige gostuju kod varaždinskog Željezničara, momčadi koja objektivno ne bi smjela biti teži protivnik momčadi iz Zadra.
– Radi se o sastavu koji je jedan od najslabijih u ligi – objašnjava strateg Donata Denis Karlović, nastavivši.
– No i kod kuće smo imali problem protiv njih. Doduše, mi smo imali problem sa svima i nikoga nismo uspjeli dobiti lagano. Takva smo momčad. Neiskusna, mlada, ali ono što je pozitivno da i u teškim utakmicama uspijevamo stići do pobjeda – dodaje čelni operater zadarskog kluba.
A zadarski sastav ove sezone igra zaista dobro. Iako Maglić, Maraković i Jalžabetić nisu igrači koji utjeruju strah u kosti, ove sezone pokazali su da itekako imaju kvalitetu igrati i protiv objektivno jačih momčadi. To je Donat najbolje kazao prošlu subotu kada je bez Marakovića stigao do pobjede nad Libertasom i izjednačio se s dubrovačkom momčadi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Dubrovčani su bolji u međusobnom omjeru, jer su u Dubrovniku slavili s maksimalnih 4:0, dok su igrači Donata u prošlom kolu bili bolji sa 4:3. Dakle, u preostala četiri kola Libertas ipak mora kiksati jednom da bi Donat skočio na treće mjesto i u polufinalu doigravanja izbjegao nepobjedivi Dr. Časl. S druge strane, isto tako niti Donat ne bi smio više gubiti, a ni to nije toliko jednostavno izvesti.
– Danas smo favoriti, no moramo u tu utakmicu ući itekako ozbiljno. S pravim pristupom ne bi smjelo biti problema. Napravili smo mnogo dobrih stvari u ovoj sezoni i ne bismo smjeli sada to iskompromitirati – zaključio je Karlović.


Superliga




Raspored 15. kola: Željezničar – Donat, Dugo Selo – Zagreb, Libertas – Trans Agram, Dr. Časl, Olimpija, Pula – Vodovod.