Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marušić nije počinio suicid pritisnut prijetnjama?!

16.03.2012. 23:00
Marušić nije počinio suicid pritisnut prijetnjama?!


– Obavili smo i razgovore s njegovom obitelji, a nekoliko osoba za koje smo mislili da bi mogle imati neka saznanja o tome da je možda Marušić pritisnut prijetnjama počinio suicid nisu se pokazale osnovanima – izjavio je u petak glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan


– Dosadašnjim istragom koju smo proveli, a vezano uz nedavno samoubojstvo našeg sugrađanina Nevena Marušića, pokazalo se kako nema elemenata koji bi upućivali na postajanje kaznenog djela. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavili smo i razgovore s njegovom obitelji, a nekoliko osoba za koje smo mislili da bi mogle imati neka saznanja o tome da je možda Marušić pritisnut prijetnjama počinio suicid nisu se pokazale osnovanima – izjavio je u petak glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan.
Samoubojstvo o kojem su u Zadru danima pričalo dogodilo se početkom ovog mjeseca, samo dan nakon što je mladiću na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje. Objesio se u večernjim satima u dvorištu svoje obiteljske kuće u Ulici Ante Trumbića. Marušić se branio sa slobode i na sudu je izjavio da će se braniti sam jer se ne osjeća krivim za ono što mu je optužnicom stavljeno na teret.
On je podsjećamo, bio trećeoptuženi u “priči” o brutalnim, oružanim razbojstvima za koje se tereti 31-godišnji Zadranin Ante Batur i njegov sedam godina mlađi prijatelj Roko Kero iz Bibinja, obojica bivši zaštitari i kick boksači, od ranije dobro poznati policiji i pravosuđu.
Marušić iza sebe nije ostavio nikakvu poruku koja bi objasnila razloge njegova čina, ali kako smo tada saznali od članova njegove najbliže obitelji, posljednjih je dana, prije samog početka suđenja bio jako nervozan, depresivan, a svojoj je sestri rekao kako ga je “strah da mu netko nešto ne napravi, da ga ne osakati”, ponavljajući stalno kako on nije ni za što kriv.
Međutim, neslužbenim smo kanalima saznali kako je Marušić nakon uhićenja Batura i Kere, vrlo često bio izvrgnut verbalnim uvredama tipa – “cinker”, “druker”… što ga je teško pogađalo.
Prema optužnici, Marušić se našao na optuženičkoj klupi jer je susjedu Baturu i Keri pružio “skrovište” nakon pljačke automat kluba i bijega.
 On je naime, prema navodima optužnice, izašao iz kuće, a Batur i Kero su dojurili do njega autom te ga je Batur pitao mogu li se na pola sata skloniti iza dvorišnog zida njegove kuće. Kero je u tom trenutku iza tog zida bacio pušku, a Marušić im je, kako piše u optužnici, “udovoljio toj molbi i otišao u kuću, očito znajući da su počinili kazneno djelo”.
Marušić je u ovom slučaju bio i ključni svjedok koji je svoj iskaz dao policiji, nakon uhićenja i ispričao im sve što se dogodilo. Upravo zbog toga, nastavak suđenja dvojici razbojnika – Baturu i Keri bio je odgođen jer je Kerin odvjetnik Andrej Korljan, predložio da se iz spisa kao nezakonit i obmanjujući, izdvoji Marušićev iskaz kojeg je on dao policiji nakon uhićenja jer tereti drugu dvojicu.
S obzirom da je Sudsko vijeće taj prijedlog odbilo, njegov se branitelj žalio, a o tome treba odlučiti Vrhovni sud RH.
Ante Batur i Roko Kero nalaze se u pritvoru zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja, 24. svibnja prošle godine.