Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Rasplesana djeca najavila proljeće

16.03.2012. 23:00
Rasplesana djeca najavila proljeće


Polaznici Plesnog studija Zadarskog plesnog ansambla i ove godine su dali sve od sebe priredivši gledateljima pravi “Put oko svijeta za 45 minuta” jučer u HNK Zadar. U povodu nadolaska toplijih dana i proljeća rasplesana djeca različitih uzrasta Zadrane su tako razveselila 45-minutnom predstavom u sklopu koje su kroz plesne koreografije i tradicionalnu glazbu proputovali najegzotičnijim zemljama na svijetu.
Na putu im se tako našla Kina, zemlja s najvećim zidom na svijetu gdje ima mnogo lutaka Nana, ali i velika i hladna Rusija gdje se nalazi i veliki dvor u kojem žive ruske princeze. Mali plesači su otišli i u Irsku, zemlju s mnogo zelenih šuma gdje vladaju kraljevi i kraljice plesa, ali i na sjever u Norvešku. Put oko svijeta obuhvatio je i daleki Japan, Afriku, ali i u obližnju Italiju te malo udaljeniji Portugal. Za kraj ostavili su Indiju, jer kako se ipak radi o plesačima, valjalo je provjeriti i kako to plešu plesačice iz Bollywooda.
Koreografije u predstavi osmislile su Lara Stanin, Stošija Zrinski, Martina Ružić, Nikolina Dolfić, Tea Kulaš i Stella Rončević.