Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vrijeme je da se krene

24.08.2010. 22:00
Vrijeme je da se krene


U svakom slučaju od momčadi Zadra se ove subote očekuje da “na juriš” osvoji teren i na leđa položi jaki Zagreb. Trebat će i puno sreće koju treba isprovocirati srcem i htijenjem.
Mnogi će reći pa što se drugo osim poraza i moglo očekivati na Poljudu. Djelomično istinito, posebno kada se vidi u kojem zanosu i formi igraju splitski “bili”. Međutim, Zadrani su mogli i morali više učiniti u gradu podno Marjana, posebno kada se zna da je Hajduk bio još umoran od utakmice s Unireom i da su se teško mogli motivirati za jedan Zadar nakon što su na korak od ulaska u Europsku ligu.
Za zaborav
Prvoligaš sa Stanova je čak i poveo na Poljudu zgoditkom Peze, istini za volju, nakon velike pogreške Subašića kojem želimo da što prije izađe iz ove krize. Međutim, samo 5. minuta nakon toga Tomasov je izjednačio i kola Zadrana krenula su nezaustavljivo nizbrdo. Dvaput Vukušić i jednom Ibričić stavili su još malo “soli na ranu” Zadrana i poslali ih put Stanova da se liječe protiv Zagreba. Četiri boda iz pet utakmica učinak je koji nikoga u Zadru ne može učiniti sretnim. Trenutačno je Zebićeva momčad na 12. mjestu prvoligaške ljestvice, vrlo blizu samom dnu. Nadajmo se da će se sada početi uspinjati prema gore.
Hajduk je ovom pobjedom nad Zadrom opet zasjeo na vrh ljestvice (samo jedan dan su prvo mjesto bili prepustili Zagrebu). Pjesnici su pobjedom nad Interom koju im je donio Krstanović golovima u 34. i 90. minuti nastavili niz fantastičnih rezultata u ovome prvenstvu. S obzirom da momčad iz Kranjčevićeve u sljedećem kolu dolazi na Stanove želimo im da taj niz jednostavno prestane. Rijeka je na trećem mjestu s istim brojem bodova kao Hajduk i Zagreb. Slavili su na vrućem terenu u Karlovcu i već sada je vidljivo da će, ako ostanu na okupu, igrati vrlo važnu ulogu u ovome prvenstvu. Dinamo je na četvrtom mjestu nakon što je na teškom gostovanju u Koprivnici golovima Rukavine i Sammira uzeo puni plijen. Na petom mjrestu je novi prvoligaš Split koji je na iznenađenje svih slavio u Vinkovcima i priskrbio treneru Mršiću pokoju sijedu vlas. Varaždin je s dva zgoditka na svom terenu potopio nade Hrvatskog dragovoljca, dok su Osječani iz Pule donijeli sva tri boda i Istrijane ostavili pri samom dnu prvoligaške ljestvice. Bez golova je bilo jedino u dvoboju Lokomotive i Šibenika.
Utišati “pjesnike”
Kao što smo već napisali, Zadar u sljedećem kolu ugošćuje drugoplasirani Zagreb koji zasad slovi kao iznenađenje prvenstva. Što može, ili bolje reći – što mora napraviti momčad Dalibora Zebića u toj utakmici? Pobijediti kako znaju i umiju. Jedno je sigurno, to je mnogo lakše reći nego učiniti. Ali, izbora nema puno. Još jednim porazom, ili čak i remijem, Zadrani bi se zacementirali pri dnu prvoligaške ljestvice. A s druge strane pobjeda prije dvotjedne stanke zbog nastupa “kockastih” došla bi kao melem na ranu i kupovanje vremena za novi zalet. Zebić je i na posljednjoj presici nakon poraza na Poljudu kazao da se Zadar mora pojačati, a za to ima još malo vremena s obzirom da prijelazni rok traje do 31. kolovoza. U svakom slučaju od momčadi Zadra se ove subote očekuje da “na juriš” osvoji teren i na leđa položi jaki Zagreb. Trebat će i puno sreće koju treba isprovocirati srcem i htijenjem.
Hajduk i Dinamo, potencijalni sudionici Europske lige, svoje će utakmice igrati u nedjelju. Hajduk će u susjedstvo u Park mladeži kod Splita koji odlično gazi u prvoligaškom društvu. Gradski derbi u Splitu, ma mora biti interesantno. Dinamo će nakon što ugosti Mađare, na Maksimiru dočekati Mršićevu Cibaliju. Teško je za vjerovati da će Vinkovčani uspjeti ozbiljnije naštetiti “modrima” bez obzira na eventualni umor. Rijeka neće imati lagan posao na Kantridi gdje stiže Slaven Belupo. Međutim, ako nastave u istom ritmu mogli bi pasti i Koprivničani. Osijek će nakon gostovanja u Istri opet u goste i to kod Hrvatskog dragovoljca. Šibenik očekuje da će nakon domaće utakmice s Istrom 1961 podebljati svoj bodovni konto na kojem zasad stoje tek dva boda. Inter će pokušati doći do prvih bodova u ovome prvenstvu, jer su jedini klub koji nije osvojio niti jedan bod. Neće biti ništa manje interesantno niti u Varaždinu gdje gostuje Karlovac. U svakom slučaju, nogometna karavana ide dalje, a uzbuđenja zasigurno neće nedostajati. Samo da još Zadar pobijedi Zagreb i sve će biti lakše.