Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zebić: Napast ćemo Rijeku

16.03.2012. 23:00
Zebić: Napast ćemo Rijeku


Zadar ne zna igrati bunker, tj. da nema takav profil igrača. Ne kažem da ćemo bezglavo jurnuti prema golu Rijeke, ali da, napast ćemo domaćina na njihovom travnjaku – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Nakon prošlotjedne sretne domaće pobjede nad Interom, Zadar u 22. kolu gostuje na Kantridi. Utakmica između Rijeke i Zadra igra se u nedjelju, a izabranici Dalibora Zebića put Kvarnera putuju sa željom da ostanu neporaženi. U tri proljetna kola Zadar je bio prilično neuvjerljiv, a na Stanovima se nadaju da i njima mora “svanuti proljetno sunce”, možda upravo na Kantridi.
– Slažemo momčad i tražimo igru za Rijeku – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Pet završnih minuta iz dvoboja s Interom ne može “prebrisati” loših 265 minuta ovoga proljeća. Istina je da su ova tri boda donijela određenu dozu samopouzdanja, ali to neće previše vrijediti ako ne nastavimo “rasti” što se tiče naše igre.
Zadrov strateg želi vidjeti jedan novi, preporođeni Zadar u Rijeci.
– Gore od ovoga što smo do sada prikazivali ne može biti. Od svakog igrača pojedinačno očekujem da u dvoboju na Kantridi napravi iskorak u svojoj igri, da borbenošću i zalaganjem pokaže da zaslužuje nositi dres Zadra. Kazao sam igračima, za sada me nitko svojom izvedbom nije “kupio” da mogu reći kako ima zagarantirano mjesto među početnom jedanaestoricom, baš nitko. A upravo taj iskorak očekujem na Kantridi.
Kakvog domaćina očekujete i od kuda će prijetiti najveća opasnost?
– Iskreno, puno se više koncentriramo na nas same, da odigramo napokon kako Bog zapovijeda, jer smatram da upravo tu leže problemi. Smatram da se Riječani još uvijek traže i da nemaju sigurnost, pa bi upravo tu mogla biti naša šansa. Ne djeluju moćno, ali to nam ništa ne znači ako bismo mi prikazali igru iz prethodna tri susreta.
Zebić najavljuje da se u Rijeci neće isključivo braniti.
– Već dugo pričam istu priču, a to je da Zadar ne zna igrati bunker, tj. da nema takav profil igrača. Ne kažem da ćemo bezglavo jurnuti prema golu Rijeke, ali da, napast ćemo domaćina na njihovom travnjaku. Ne mogu očekivati da Mršić, Begonja i Tokić 90 minuta odigraju u šabloni defenzive, oni jednostavno nisu igrači za tako nešto. U svakom slučaju da bi ostali neporaženi na Kantridi, moramo zabiti barem jedan zgoditak. Ne kaže se zaludu da je napad najbolja obrana.
Što se tiče ostalih segmenata, prvenstveno obrambenog Zebić je kazao:
– Moramo odigrati puno koncentriranije u obrani, ne smijemo suparniku poklanjati prilike iz kojih oni obično poentiraju. Moramo biti pomalo drski i s našom borbenošću ostvariti željeni cilj. Cilj je naravno ostati neporažen na Kantridi. Što se tiče sastava, možda i bude promjena u odnosu na momčad koja je igrala protiv Intera. U svakom slučaju očekujem 11, odnosno 14 ratnika koji će “poginuti” za bodove. Pa ako se i ne uspije moramo napraviti pomak uoči dva važna domaća ogleda s Varaždinom i Istrom 1961 koji nas sljedeći tjedan očekuju na Stanovima. Dat ćemo sve od sebe da travnjak Kantride ne napustimo pognutih glava – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić – Prahić, Fuštar, Jonjić – Sarić, Jerbić, Banović, Begonja, Vasilj – Mršić – Tokić.