17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 26.ožujka 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Vir
RSS feed
Današnji broj
Vir
Povratak
Virska gala večer u Sheratonu
Piše: Z L

Vrhunska večer za otok Vir u zagrebačkom „Sheratonu": oko 700-800 gostiju, prijatelja otoka i uzvanika bilo je četvrtak navečer na ekskluzivnoj prezentaciji otoka Vira i napunilo veliku salu zagrebačkog hotela do posljednjeg mjesta. Mnoga slavna lica iz svih oblasti života; estrade, politike, sporta, kulture, znanosti, gospodarstva, još su jednom potvrdila kako je Vir fenomen koji živi među svima koji ga vole i dijele.

- Vir nije prvi put u Zagrebu. Među prijateljima nema prvog i posljednjeg puta; naša je priča počela davno na otoku i još traje, kazala je u uvodu voditeljica programa Renata Končić Minea, koja je i sama prije mjesec dana nastupila na otoku na manifestaciji „Virske maškare".

Novi promotivni film o otoku

Nakon gledanja novog sjajnog promotivnog filma o Viru, kojega je u 4K rezoluciji snimio Srećko Radelić, ponos je bila riječ koja se tijekom večeri ponovila nekoliko puta. Puno je razloga za to: prekrasne pješčane plaže na pustom dijelu otoka, uređena obala i pitome obiteljske plaže, više od 50 godišnjih evenata koji su otok Vir pozicionirali među 10 najboljih hrvatskih turističkih destinacija i pionirsko brendiranje otoka, koji je nekad bio percipiran kao sinonim zapuštenosti i preizgrađenosti. Činjenice, ipak, govore same za sebe - Vir je sedam godina uzastopno među top 20 hrvatskih destinacija s približno 1,4 milijuna noćenja gostiju iz 77 svjetskih država.  

- Ponosan sam što sam na čelu tima koji je posljednjih 15 godina stvorio prepoznatljivost Vira, kao što su na Vir s pravom ponosni i oni koji u njemu žive i rade te oni koji ga posjećuju kao turističku destinaciju. No, nije uvijek bilo tako. Nekad se stidljivo govorilo da si s Vira ili da imaš kuću na otoku. Bili smo izloženi medijskom pritisku i pričama kako je Vir devastirani otok, na koji dolaze oni koji nemaju gdje drugdje doći. No, kao što se vidjeli na prezentaciji, četiri petine otoka su neizgrađena, prirodna i zelena oaza naslonjena na uređeni i izgrađeni dio otoka, kazao je načelnik Kristijan Kapović srdačno pozdravivši sve goste prezentacije, koji svojom usmenom predajom i ljubavlju prema otoku predstavljaju najdragocjenije prijatelje i ambasadore otoka Vira u svijetu - još je kazano.

Predstavljanje traje do nedjelje

U nastavku programa predstavljeni su najbolji virski i vrhunski hrvatski chefovi koji su za goste pripremili spektakularni gastro stol s dalmatinskim i mediteranskim delicijama. Šime Vučetić apsolutni je kuharski prvak Hrvatske u svim kategorijama, reprezentativac i chef zbog kojega su restorani puni. Dario Kapović vrhunski je chef iz najboljih zadarskih restorana i top hotela na Jadranu, a kuha za dušu, oko i srce, dok je Anđelka Levak iz virskog restorana „Kotarina" senzacija svih virskih predstavljanja širom svijeta. Tako se na meniju našao sir i pršut, šokol, hobotnica i bakalar, tuna, rižoto i pašta, škampi i buzara, kozice, divljač i janjeći ragu, pašticada i lignje, orada, brancin i slatkiš od smokve i lavande s izborom vrhunskih vina iz „Kraljevskih vinograda".

Gostima prezentacije priređen je još jedan spektakl s nastupom Tomislava Bralića i klape „Intrade" koji su poneseni sjajnom atmosferom s prošlogodišnjeg koncerta na Viru u kojemu je uživalo 12 tisuća ljudi, obećali novi nastup ovog ljeta, a nakon njih je svirao „Tempo Band Zadar" s virskom pjevačicom Lucijom Buškulić.

Događaj u zagrebačkom „Sheratonu" organizirali su Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam", a kao i prije dvije godine sve prijatelje Vira tijekom večeri zabavljali su Bepo Matešić, David Ricov i kombinirana klapa virskih, ninskih, bibinjskih i pivača iz Petrčana.

Predstavljanje otoka Vira u Zagrebu nastavlja se danas, sutra i u nedjelju nastupom klape „Vir", Bepa Matešića i Davida Ricova na Trgu bana Jelačića i Cvjetnom trgu, uz dijeljenje više od 30 tisuća turističkih brošura otoka Vira, kao i sudjelovanjem na međunarodnom „Place2go" turističkom sajmu na kojemu Vir ima svoj prezentacijski štand.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr