Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kombinacija uspješnica i obrada Massima Savića

Autor: Irena Jurjević

16.04.2009. 22:00
Kombinacija uspješnica i obrada Massima Savića

Foto: Filip BRALA



Nakon samo pet mjeseci zadarska publika u Arsenalu ponovno je imala priliku poslušati i pogledati nastup Massima Savića. Ipak, ovaj put nije se radilo o promociji nekog novog, iznenadnog albuma, već je Massimo u Zadar došao u sklopu nacionalne promocije automobila Chevrolet Cruze. Zadarska publika je tako u četvrtak navečer imala priliku besplatno poslušati stare i nove uratke ovog pjevača koji je nakon malo manje od sat vremena kašnjenja u nešto više od sat vremena dao presjek, što svojih pjesama, što obrada od drugih.
“Za šaku ljubavi”, inače duet napravljen sa Zoranom Predinom, Massimo je odabrao za početak nastupa, nakon kojeg je uslijedilo i nešto bluesa Ray Charlesa. “Mi nismo sami”, “Stine” Olivera Dragojevića, “Sjaj u tami”, ali i neke strane obrade bile su dio šarolikog repertoara koji je Massimo uz pomoć još jednog gitarista izveo pred zadarskom publikom, a koji je završio i s jednim traženim bisom.
Massimo je, inače, u Arsenalu gostovao u studenom prošle godine kada je promovirao svoj novi studijski album “Sunce se ponovo rađa”. Iako je za taj događaj valjalo pripremiti i određenu količinu novca, Zadrani su tada bez problema ispunili cijeli prostor kluba. Ovog četvrtka, pak, unatoč što je ulaz na koncert bio slobodan, veća posjećenost publike je izostala. Možda je uzrok zasićenost nedavnim gostovanjem, ali ne valja negirati ni često uvriježeno, ali ograničavajuće mišljenje, kako ono što je besplatno, nije zanimljivo, a ni dobro.