Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neće valjda biti posljednja

Autor: Viktor Bogut

16.04.2010. 22:00
Neće valjda biti posljednja

Foto: Filip BRALA



Imali smo mnogo problema u ovoj sezoni. No, kada se sve zbroji, mi smo ipak iskusnija momčad i to iskustvo moramo iskoristiti danas – kazao je Denis Karlović
Nakon jedne od najturbulentnijih sezona u povijesti kluba za stolnotenisače Donata danas je svojevrsni “dan D”. Nakon niza padova pa dizanja plasman među četiri najbolje momčadi koje će se boriti za titulu prvaka Hrvatske udaljen je samo jednu pobjedu. I to onu današnju. Onu protiv Pule. No, isto tako potpuna katastrofa i peto mjesto, koje ne vodi u doigravanje, također je odmaknuta samo jednu utakmicu. Današnji dvoboj između Donata i Pule donijet će odgovor na pitanje koja će se od te dvije momčadi naći u doigravanju i u polufinalu ići na momčad Dr. Časla, a kojom će sastavu ta utakmica biti posljednja u ovoj sezoni.
– Ovo nam je ključno. Ako izgubimo, nema više povratka. Samo se nadam da se to neće dogoditi – rekao je ključni operater Donata Denis Karlović, koji je ipak dao optimističnu najavu.
– Imali smo mnogo problema u ovoj sezoni. No, kada se sve zbroji, mi smo ipak iskusnija momčad i to iskustvo moramo iskoristiti danas.
Olakotna okolnost je što su Puljani ostali bez Kineza Tao Lina.
– Cijeli drugi dio prvenstva igraju bez Kineza. No, opasni su i dalje. Vrlo su neugodna momčad i mi ćemo morati pružiti maksimum.
Hoće li igrati Davor Karlović koji je propustio posljednji dvoboj protiv Libertasa?
– Hoće. On je svjesno propustio taj dvoboj, budući da nije još potpuno spreman, a meč protiv Libertasa je bio bez značenja. Danas ćemo biti kompletni.
Parovi 18. kola Prve stolnoteniske lige: Donat – Pula, Libertas – Split, Zagreb – Frim, Dugo Selo – Industrogradnja, Dr. Časl – Vodovod Osijek.


Honkoške muke


Kao što je već poznato za Zadar je pred početak sezone potpisao reprezentativac Hong Konfa Tiany Jiang, inače igrač koji se kreće oko 20. mjesta na svjetskoj rang listi, što samo po sebi govori o kakvom se igraču radi. Jing se po dogovoru trebao staviti na raspolaganju Donatu nakon Svjetskog prvenstva, odnosno pred početak doigravanja. No, raspored doigravanja napravljen je na način da se prvi polufinalni ogledi igraju već u iduću srijedu, a Svjetsko momčadsko prvenstvo je na rasporedu krajem svibnja. Inače, finalni dvoboji počinju 5. lipnja i tada će Jiang sigurno doći. No, objektivno, ako Donat danas i dobije Pulu, bez Jianga neće uspjeti preko Dr. Časla doći do finala.
– Radimo sve kako bi dobili dozvolu od saveza Hong Konga da Jianga puste da odigra polufinalne dvoboje – rekao je Denis Karlović.