Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Oporba demonstrativno napustila sjednicu

Autor: Branko Božić

16.04.2010. 22:00
Oporba demonstrativno napustila sjednicu


Sinoćnja sjednica Općinskog vijeća Privlake kojoj se od 13 odazvalo 10 vijećnika, i to njih 5 iz vladajućeg HDZ-a te isto toliko iz oporbenih redova, prekinuta je prije nego što je i počela. Po već ustaljenoj praksi na samom početku predsjednik vijeća Ante Mustać (HDZ) predložio usvajanje opširan dnevni red od 14 točaka. Potom je zatražio od vijećnika da se o njemu očituju te da iznesu svoje prijedloge i moguće primjedbe. Prvi se ustao Neven Zorić iz oporbenog HSS-a.
– Ja i moj stranački kolega Ivica Glavan Đobo nismo sudjelovali u sastavljanju ovakvog dnevnog reda i nitko nas sada, a ni prije o ničemu nije konzultirao te stoga predlažem ovdje nazočnim oporbenim vijećnicima da napustimo sjednicu, i predlažem HDZ-u da unaprijed samostalno i po svojoj savjesti sa svojih pet vijećnika vodi ovu općinu, ustvrdio je Zorić te je potom demonstarativno napustio općinsku vijećnicu, a isto to učinio je i Ivica Glavan Đobo.
Slično vijećnicima HSS-a postupio je u nastavku vijećnik i nositelj također oporbene koalicijske liste (SDP-HSU-HNS) Vinko Skoblar.
– Ovo ne traje od jučer već desetak godina ustvrdio je Skoblar te je i on također pozvao vijećnike svoje koalicije da izađu, što su oni i učinili.
Na čin oporbenih vijećnika prvi je reagirao predsjednik vijeća Ante Mustać(HDZ) rekavši kako se radi prvenstveno o igri osobnih interesa oporbenih vijećnika, koja ni u kom slučaju ne vodi dobru mjesta i općine Privaka u cjelini. Općinski načelnik Ive Surić(HDZ) je istaknuo kako nije istina da se nije pokušalo surađivati sa oporbom.
– Istine radi moram kazati kako sam jučer na dogovore i konzultacije pozvao sve oporbene čelnike, ali jedini koji se je odazvao bio je vijećnik HSS-a Ivica Glavan Đobo.Oni su zacrtali srušiti HDZ s vlasti i to im je po meni jedini cilj, rekao je Surić.
Po prekidu sjednice i odlaska oporbenih vijećnika, odmah na zatvorenoj sjednici sastao načelnikov Kolegij. Na sjednicu je žurno pozvan i predsjednik privlačkog općinskog HDZ-a Boris Glavan.