Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prva meč lopta

Autor: Viktor Bogut

16.04.2010. 22:00
Prva meč lopta

Foto: Sebastian GOVORČIN



Idemo u Osijek bez velikog imperativa. Prilično neopterećeni, jer znamo da imamo popravni ispit u slučaju poraza – rekao Šime Mijolović
Danas u 16 sati kuglači Zadra imaju prvu meč loptu koja bi im mogla osigurati obranu titule prvaka Hrvatske. Dva kola prije kraja imaju dva boda više od Zaprešića, ali i bolji međusobni omjer, tako da im1 je za konačnu potvrdu titule potreba još jedna pobjeda u iduće dvije utakmice. Današnji protivnik je onaj teži. Konikom Osijek u Osijeku. Ako to ne upali, Zadrani teško da će propustiti priliku kod kuće protiv “fenjeraša” Trilja. No, sigurno da bi bilo ljepše već danas potvrditi status najbolje momčadi u Hrvatskoj.
– Idemo u Osijek bez velikog imperativa. Prilično neopterećeni, jer znamo da imamo popravni ispit u slučaju poraza – rekao je trener Zadra Šime Mijolović.
No, Zadrani iako gostuju u ovoj utakmici, mogu se nazvati malim favoritima. Naime, igrači Šime Mijolovića tradicionalno dobro igraju protiv jakog Konikoma u Osijeku.
– Zaista rijetko gubimo u Osijeku. Leži nam ta kuglana. No, sigurno neće biti jednostavno budući da je Konikom vrlo jaka momčad, a njima je ova utakmica izrazito važna pošto joj o njoj ovisi plasman u Europu. Bit će to pravi derbi. Mi moram zagristi. Igrati od početka koncentrirano, ali kao što sam napomenuo, bez velikog pritiska, pošto vjerujem da posljednju utakmicu protiv Trilja ne možemo izgubiti – zaključio je zadarski strateg.
Parovi 21. kola Prve Kuglačke lige: Konikom-Osijek – Zadar, Zaprešić – Zanatlija, Poštar – Željezničar, Trilj – Kandit-Premijer, Adrianeon – Bjelovar, Novska – Grmoščica.