Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jurka Šaban ravnateljica četvrt stoljeća

16.04.2012. 22:00
Jurka Šaban ravnateljica četvrt stoljeća


U osnovnim školama Stanovi i Smiljevac na natječaju su bez protukandidata bili dosadašnji ravnatelji Jurka Šaban i Bernardo Kotlar


Natječaji za izbor ravnatelja, koji su nedavno završili u zadarskim osnovnim školama Krune Krstića, Petra Preradovića, Smiljevac i Stanovi, zasad nisu donijeli velike promjene.
U osnovnim školama Stanovi i Smiljevac na natječaju su bez protukandidata bili dosadašnji ravnatelji Jurka Šaban i Bernardo Kotlar pa su natječaji prošli bez problema i školski odbori su im dali na raspolaganje nove mandate koji više ne traju četiri, nego pet godina.
Jurka Šaban je ravnateljica OŠ Stanovi još od 1987. godine, a Bernardu Kotlaru je upravo počeo peti mandat.
U OŠ Krune Krstića upravo je zatvoren natječaj za izbor ravnatelja na koji su pristigle dvije prijave. Među njima je i prijava aktualne ravnateljice Jasmine Matešić kojoj istječe prvi mandat, s tim da je prethodno godinu dana bila vršiteljica te dužnosti. Sad se čeka sastanak i izbor Školskog odbora.
U Osnovnoj školi Petra Preradovića natječaj je već bio proveden, ali se zbog administrativne pogreške mora ponoviti. Za koji dan će natječaj biti ponovno raspisan pa kandidati mogu slati prijave. Za mjesto ravnatelja će se i ovaj put natjecati aktualni ravnatelj Mile Marasović.
Po Zakonu o odgoju i obrazovanju, reizbor svih ravnatelja u Hrvatskoj bi trebao uslijediti 1. siječnja 2015.