Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kalmeta: Organizacija na čijem sam ja čelu uvijek je pobjeđivala!

16.04.2012. 22:00
Kalmeta: Organizacija na čijem sam ja čelu uvijek je pobjeđivala!


Sinovčić računa na podršku oko 70 posto općinskih i gradskih odbora, Kalmeta očekuje 95 posto delegata na svojoj strani, a i Zrilić ima svoje pobornike. Stoga, čija matematička računica će biti najpreciznija, ostaje za vidjeti nakon prebrojavanja glasova za svega 11 dana


Po završetku svečane sjednice Županijske skupštine održane jučer u Arsenalu gdje su se pod istim krovom našla sva trojica kandidata za predstojeće predsjedničke izbore u Županijskom odboru HDZ-a, najglasniji od njih, Reno Sinovčić, još je jedanput izjavio kako je njegova pobjeda neupitna te da se ne bi niti kandidirao da nije siguran u ishod. I dok se na sve izvjesniju kandidaturu župana Stipe Zrilića nije niti osvrnuo, o protukandidatu Božidaru Kalmeti, Sinovčić je bez ustručavanja rekao kako ga smatra potrošenim, istaknuvši da je došlo vrijeme za promjene na čelu Županijskog odbora vladajuće stranke u Zadru.
Tko će za koga?
– Ja smatram da sam u ovom trenutku najbolje rješenje koje će napraviti stabilnost, pomladiti stranku i dati mladim ljudima da iziđu na pozornicu – rekao je Sinovčić odgovarajući na upite novinara. Jako lošim ocijenio je dosadašnje Kalmetine rezultate na toj poziciji i to zbog puno grešaka u radu, istaknuvši upravo to kao ključni razlog za svoju kandidaturu, a koju će, uvjeren je, podržati oko 70 posto općinskih i gradskih odbora HDZ-a. Prozvani aktualni predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije na takvu Sinovčićevu izjavu odgovorio je zaključkom kako nečija matematika ne valja.
– Iza mene stoji 95 posto gradskih i općinskih odbora pa sad ja ne znam čija matematika ne valja! Ali ostavimo to delegatima na izbornoj skupštini pa da vidimo čija je matematika u pravu – kazao je Kalmeta naglasivši kako niti jedan Sinovčićev argument ne stoji.
– Ovaj županijski odbor i HDZ ove županije je najuspješnija od svih županijskih organizacija u Hrvatskoj. Organizacija na čijem sam ja čelu uvijek je pobjeđivala! Nije izgubila niti jednu izbornu utrku do sada, bilo da je riječ o onoj koju je kreirao županijski odbor ili koju su kreirale organizacije gradova i općina. Dakle u 20 godina nikad – istaknuo je Kalmeta dodavši kako su pod vodstvom HDZ-a Zadarska županija i svi njezini gradovi i općine napravili razvojno čudo postavivši potom pitanje tko je onda dobar, a tko loš u cijeloj priči.
– Ako jedan Županijski odbor uvijek pobjeđuje, ako ima povjerenje građana, ako je Zadar jedini grad u Hrvatskoj u kojemu je HDZ na vlasti punih 20 godina… što više onda treba reći?! Ako to ne valja, a što onda valja?! – zaključio je Kalmeta istaknuvši kako je uvjeren da će se uspjesi zadarskog HDZ-a nastaviti i dalje na dobrobit svih građana u ovoj županiji. Reno Sinovčić kaže da iza njega stoji najmanje 70 posto općinskih gradskih odbora.
Jedna fotelja, tri kandidata
– Ja sam apsolutno uvjeren u svoju pobjedu i evo čekam da to demokratski, kako treba odradimo, a o ishodu uopće ne brinem – kazao je Kalmeta, a jednako je u svoju pobjedu uvjeren i Reno Sinovčić.
– Pravo čudo ili katastrofa ravna potonuću Titanika morala bi se dogoditi da ja ne pobijedim Božidara Kalmetu – samouvjereno je zaključio Sinovčić.
 Treći kandidat za vruću fotelju, Stipe Zrilić, nije ni jučer želio davati nikakve izjave opravdavši se pred predstavnicima medija nedostatkom vremena s obzirom da je bio domaćin na jučerašnjem slavlju. No, kako se može čuti od “insajdera” najbrojnije i vladajuće stranke u županiji, i Zrilić sasvim sigurno ima podršku jednog dijela članova stranke i općinskih i gradskih odbora. Stoga, čija “matematika” će biti najpreciznija, pokazat će se nakon prebrojavanja glasova za svega 11 dana.