Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zaustavili ih kiša i padovi

16.04.2012. 22:00
Zaustavili ih kiša i padovi


Talijanski Pieris u nedjelju je bio domaćin dvije utrke na kojima su u jakoj međunarodnoj konkurenciji nastupili i predstavnici Biciklističkog kluba Sveti Donat.
Početnici B vozili su 8. memorijal Federico Carlet, a na kružnoj stazi ukupne duljine 31,4 km sa starta je krenulo 115 natjecatelja iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Jaka kiša uzrokovala je brojne padove, pa je zahtjevnu dionicu na kraju završilo samo 59 biciklista u uzrastu od 13 do 15 godina. Zbog spomenutih uvjeta Toni Katuša i Dino Dunatov iskustvo su prikupljali samo do drugog kruga, budući da zbog problema s mjenjačima prouzrokovanih padovima dalje nisu mogli nastaviti. U sličnim problemima našli su se i Roko Zorović i Ivan Knežević, od kojih je potonji zbog ogrebotina i zadobivenih udaraca završio u ambulantnom vozilu, dok se Zorović nakon pada uspio pridignuti te ciljem proći desetak sekundi iza glavne grupe, sa 49. vremenom ukupno i 26. od početnika B. Marijan Kević je nakon pada skupine vozača ostao blokiran, što ga je na kraju koštalo 56. plasmana.
U poslijepodnevnim satima kadet Roko Vukić krenuo je sa starta 16. memorijala Mauro Marega i Massimo Vicentini, koji je na stazi dužine 62 km okupio 143 vozača njegove kategorije. Utrku je završio na 55. mjestu što je, ističu u Svetom Donatu, zadovoljavajući plasman s obzirom da se radi o natjecanjima koja za cilj prvenstveno imaju prikupljanje iskustva.
Sljedeći tjedan donatovci će međunarodne nastupe nastaviti u Sloveniji, gdje će konkurirati na 13. velikoj nagradi Medvoda.