Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Olympioniku osam medalja

Autor: Viktor Bogut

16.04.2013. 22:00
Olympioniku osam medalja


Zlatne medalje osvojili su Josipa Šimunac, David Vlakić i Adriana Jović za Olympionik te Ivan Bobić za Benkovac


U Splitu je održano Prvenstvo Dalmacije u atletici za sve kategorije na kojemu je nastupio velik broj mladih sportaša iz desetak dalmatinskih klubova. Na jednim od prvih natjecanja ljetne sezone odličan rezultat ostvarili su članovi Olympionika koji su se iz Splita vratili s osam medalja, od kojih su tri zlatne, tri srebrne i dvije brončane. Zlatnu medalju osvojila je Josipa Šimunac u kategoriji kadetkinja na 300 m (45.28). Isti uspjeh uspio je ostvariti mlađi kadet David Vlakić u utrci na 60 m (8,24), a zlatom se okitila i mlađa kadetkinja Adriana Jović u skoku u vis (1,35 m). Adriana je stigla i do srebra u mlađe kadetskoj utrci na 200 m (29.55). Srebro je u Zadar donio i David Vlakić i to u skoku u dalj. Za drugo mjesto David je skočio 4,63. Srebrna je bila i štafeta Olympionika. U utrci kadetkinja 4X100 metara trčale su Iva Žilić, Josipa Šimunac, Karla Šinkić i Paola Babin (53.64). Zadrani su osvojili još dvije bronce, a one su djelo kadetkinje Ive Žilić u skoku u dalj. Iva je skočila 4,86 metara. Istu medalju, ali u kategoriji mlađih kadetkinja s rezultatom 4,36 ostvarila je Ivana Bralić. Karla Šinkić i Paola Babin osim srebra u štafetiotrčale su i utrku na 60 m. Karla je zauzela 16., a Paola deseto mjetso, s tim da valja napomenuti kako je Paola mlađa kadetkinja koja je radi nastupa u štafeti bila primorana trčati sa starijim djevojkama. Da je nastupila u svojoj kategoriji bila bi u borbi i za pojedinačnu medalju.
U utrci na 200 m za mlađe kadetkinje nastupila je i Ivana Bralić koja je osvojila sedmo mjesto (31,85), dok je mlađa kadetkinja Stela Troskot zauzela peto mjesto u skoku u dalj (4,12). Mlade sportaše i sportašica Olympionika vodile su trenerica Ina Ostojić i Nikolina Vulić.
U Splitu je nastupilo i 16 predstavnika AŠK Benkovac koji su osvojili osam medalja. Dan ranije, 45 najmlađih benkovačkih atletičara natjecalo se u 2. kolu Dalmatinske lige u Makarskoj gdje su osvojili rekordne 24 medalje, 7 zlatnih, 10 srebrnih i 7 brončanih.
– Raduje me da su naši članovi pokazali napredak u rezultatima što potvrđuju njihovi osobni rekordi – istaknuo je Ivica Nekić, trener Benkovca.
Najbolji rezultat na Prvenstvu Dalmacije za Benkovac ostvario je Ivan Bobić, zlatni u bacanju vortexa. Srebrnu medalju osvojila je Marina Mišura u skoku u dalj s 5.10 m, s čime je popravila svoj osobni rekord za 19 cm. Kadetkinja Martina Mandić skočila je 4.97 m što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto. Srebro su još osvojili Antonio Katuša u bacanju vortexa i štafete mlađih kadetkinja (Marina Mišura, Mirna Udovičić, Paula Bačić, Matea Uskok) i mlađih kadeta (Luka Knez, Paulo Mamić, Ivan Bobić, Marin Tadić). Brončane medalje osvojili su Luka Knez u skoku u dalj (4.51) i Mirna Udovičić na 60 metara (8.98).