Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pjesnici liječe sve rane

Autor: Drago Bajković

16.04.2013. 22:00
Pjesnici liječe sve rane

Foto: PIXSELL



Sigurni smo da momčad Ferde Milina ima snage i kvalitete u ovom dvoboju izvući pozitivan rezultat, pa čak i osvojiti sva tri boda. Međutim, za tako nešto morat će “skočiti na glavu”.


Prvoligaš sa Stanova nije uspio iskoristiti prvu set loptu. Na gostovanju u Gradskom vrtu izabranici Ferde Milina doživjeli su minimalan poraz i kućama se vratili bez iti jednog boda. Kobna je bila 22. minuta kada je Kvržić prevario vratar Gluića i doveo Osječane u vodstvo. Iako su Zadrani u nastavku stvorili niz prilika lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Ono što raduje svakako je igra momčadi sa Stanova i pregršt prilika koje su stvorili, ali, što to vrijedi kada su bodovi ostali u ravnoj Slavoniji.
Propuštena prilika
Ovim porazom momčad sa Stanova ostala je na 9. mjestu prvoligaške ljestvice s 27 osvojenih bodova, dok su Osječani preskočili Istru 1961 i sada na 7. mjestu imaju 33 boda. Zadranima u sljedećem kolu valja na još jedno gostovanje i to u Kranjčevićevu. Ako misle zadržati ovu poziciju koja je još uvijek izvan zone ispadanja morat će protiv “pjesnika” osvojiti pokoji bod.
Ono što je u 27. kolu Zadranima išlo na ruku su rezultati njihovih konkurenata. Od momčadi koje se nalaze plasirane iza Zadra samo je Zagreb uspio osvojiti jedan bod. Svi ostali doživjeli su poraze. “Pjesnici” su igrali u Puli protiv Istre 1961 i ta utakmica je završila bez golova. Zagreb je ostao na posljednjem mjestu s 23 boda koliko ima i pretposljednji Inter. Zaprešićani su u prošlom kolu doživjeli poraz na Maksimiru. Iako su u prvom poluvremenu mreže ostale netaknute, u nastavku su Husejinović i Brozović “modrima” donijeli pobjedu. Dinamo je i dalje vodeći s 14 bodova prednosti pred drugoplasiranim Hajdukom. Splitski “bili” su na Poljudu teškom mukom došli do pobjede nad Cibalijom. Na poluvremenu je rezultat glasio 1:1, da bi u 79. minuti Vuković donio pobjedu Splićanima. Hajduk se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto i ima 47 osvojenih bodova. Cibalia je ostala na 26 i drži 10. poziciju na ljestvici. Split je u Parku mladeži bio bolji od Rijeke, slavili su 3:1. Ovom pobjedom Split se približio Rijeci na bod zaostatka. Rijeka ima 46 bodova, a Split 45. Lokomotiva je u 27. kolu na Maksimiru doslovno deklasirala momčad Slaven Belupa, završilo je 5:1. Ovom pobjedom Lokomotiva je ostala na bod zaostatka za Hajdukom i drži treće mjesto, dok Slaven Belupo klizi sve niže i sada na 6. mjestu ima tek bod više od Osijeka, 34.
Trenutak istine
U 28. kolu Prve HNL Zadranima slijedi drugo uzastopno gostovanje i to kod direktnog suparnika u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, Zagreba. Bit će to utakmica u kojoj će se “lomiti koplja” jer su u oba tabora svjesni da nemaju pravo na kiks. Zadrani moraju u najmanju ruku ostati neporaženi, dok Ćirina momčad samo pobjedom stječe kakve-takve šanse da se “vrati u igru”. Sigurni smo da momčad Ferde Milina ima snage i kvalitete u ovom dvoboju izvući pozitivan rezultat, pa čak i osvojiti sva tri boda. Međutim, za tako nešto morat će “skočiti na glavu”. Ulog je velik, i mjesta za bilo kakve kalkulacije jednostavno nema.
Nije nevažno za momčad sa Stanova kako će se situacija odvijati i na ostalim travnjacima. Inter na svom travnjaku dočekuje Istru 1961. Na Stanovima sigurno priželjkuju slavlje Puljana, ali ni podjela bodova ne bi bila loša. Naravno, sve osim pobjede Intera. Cibalia će na svom travnjaku ugostiti vodeći Dinamo. Sigurni smo da u Zadru rijetko “navijaju” za “modre”, ali ovoga puta njihove simpatije bit će sigurno na strani gostiju. To je što se tiče borbe za ostanak. Slaven Belupo će se na svom travnjaku pokušati iskupiti za uvjerljivi poraz na Maksimiru. Zadatak će biti težak s obzirom da im u goste stiže Hajduk. U borbi za Europu Rijeka će na Kantridi ugostiti Lokomotivu. Domaćin je lagani favorit, ali samo na papiru. U Parku mladeži Split dočekuje Osijek koji još uvijek nije u poptunostui riješio pitanja ostanka u prvoligaškom društvu. S druge strane domaćin se bori za Europu i dat će sve od sebe da stigne do druge uzastopne pobjede na svom travnjaku. Neivjesnosti u svakom slučaju neće nedostajati.