Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mali potrošači, upoznajmo svoja prava

16.04.2016. 22:00
Mali potrošači, upoznajmo svoja prava


U okviru Dana Zadarske županije predsjednik Udruge za zaštitu prava potrošača “Zadarski potrošač” Zadar doc. dr. sc. Josip Miletić održao je prigodno predavanje “Mali potrošači upoznajmo svoja prava” u Osnovnoj školi Petra Preradovića u Zadru.
Predavača je najavila ravnateljica škole Stanka Martinac-Pera, nakon čega je docent Miletić učenike upoznao s počecima svjetskog potrošačkog pokreta te ulozi američkog predsjednika Johna F. Kennedya u njegovu osnivanju, Svjetskom danu prava potrošača, zakonskoj regulativi i institucijama za zaštitu prava potrošača u Republici Hrvatskoj, načinima ostvarivanja potrošačkih prava iz različitih područja poput trgovine, poslovanja s obrtnicima, javnih usluga – isporuke električne energije, vode i odvodnje otpadnih voda, plina, telefonskih usluga, poštanskih usluga i drugih.
Potrošačku problematiku približio im je i konkretnim primjerima iz prakse. Učenici su bili jako zainteresirani za izlaganje pa su postavljali brojna pitanja i navodili niz sličnih primjera iz svoje okoline. Izrazili su želju da im se predavanje nastavi i na sljedećem nastavnom satu.