Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Učenici će nakon školovanja biti spremni za zahtjeve modernog radija

16.04.2016. 22:00
Učenici će nakon školovanja biti spremni za zahtjeve modernog radija


Zvucima poznate špice iz filma 2001 – Odiseja u svemiru jučer je u Hotelu Kolovare započela mala radijska postaja EU projekta “Radio – osnova medijske pismenosti”. Učenici i profesori Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru te poznati radijski voditelj Trpimir Vicković – Vicko na šaljiv su način otvorili završni skup ovog projekta vrijednog 1,9 milijuna kuna, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.
Kako je prije početka završnog skupa rekao ravnatelj Prirodoslovno- grafičke škole u Zadru Tomislav Grbin, partneri su bili: Grafička škola u Zagrebu, udruga VANG i popularni zadarski Novi radio.
– Osnovni cilj ovog projekta je uvođenje suvremenih i inovativnih aktivnosti, metoda i sadržaja u postojeći strukovni kurikulum za stjecanje kvalifikacije medijski tehničar, s ciljem omogućavanja stjecanja relevantnih kompetencija učenika u skladu s potrebama tržišta rada te podrška u njegovoj implementaciji. Navedene promjene u strukovni kurikulum uvedene su kroz sadržaje dva izborna predmeta: uvod u audioprodukciju te audioprodukcija, koji se predaju učenicima trećih i četvrtih razreda. Novi sadržaji vezani su za sve segmente koji se odnose na edukaciju vezanu uz područje zvuka i radija kao platforme za prijenos stečenih znanja, rekao je Tomislav Grbin.
U sklopu završnog dana održana je i igrokaz Ivan Raos – Vječno nasmijano nebo – Učitelj je vjera i nevjera kojeg su izveli učenici Ivana Soldo i Ante Parunov, a mentor je bio Ivica Antić.