Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zoran Primorac sve dalje od Rija

16.04.2016. 22:00
Zoran  Primorac sve  dalje od Rija


Na stolnoteniskim kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim  igrama u Riju, koje su odigrane u švedskom Halmstadu, od hrvatskih  predstavnika najdalje je došao Andrej Gaćina (19. na svijetu) koji je svoj  nastup završio u četvrtfinalu Plave skupine izgubivši od Finca Olaha  (128.) sa 4:3. Zoran Primorac (99.) od natjecanja se oprostio u 1. kolu Crvene skupine i to od K. Karlssona (26.) izgubivši sa 4:1.
Nakon ovog kvalifikacijskog turnira sigurno je da će Gaćina vidjeti Rio, to mu jamči  odlična pozicija na svjetskoj rang listi. Ostali će ovisiti o svjetskom renkingu odnosno na kojem će se mjestu podvlačiti crta, a to će se znati nakon turnira u Poljskoj koji se igra ovog mjeseca. Zoran Primorac, koji lovi  svoj osmi nastup na OI, nakon ovog turnira, ali i onog u Aziji, sve je dalje  od Rija. Baš taj azijski sistem kvalifikacija je sve dodatno poremetio, napravili su kvalifikacije po regijama, u drugoj fazi kvalifikacija najbolji ni  nisu sudjelovali, što je malo nepravedno prema Europi gdje su svi na  okupu i gdje svi moraju igrati.
– Žao mi je Primorca koji je odigrao dobar turnir, ali je sada dosta daleko od Rija. Svakako, ići će u Poljsku vidjeti što se može napraviti, iako je  trenutačno utučen. Plan su poremetile i azijske kvalifikacije, imali su sistem s kojim su upala neka imena koja nismo očekivali. Što se tiče Gaćine  dosta se mučio i prije turnira, a sve se reflektiralo u meču s Olahom. Iza  sebe ima čudno natjecanje koje moraš igrati, a znaš da si već unutra – istaknuo je Zvonimir Korenić, izbornik stolnotenisača.
Crvena skupina, 1. kolo: K. Karlsson (Šve) – Primorac (Hrv) 4:1 (10, 5, – 4, 4, 9). Plava skupina, 2. kolo: Pattantyus (Mađ) – Gaćina (Hrv) 1:4 (-6, – 10, 9, -6, -7); četvrtfinale: Olah (Fin) – Gaćina (Hrv) 4:3 (-8, -5, 11, 6, 2, -4,  9).