Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Oliver Dragojević raspoloženu zadarsku publiku “bacio” u euforiju

16.04.2017. 22:00
Oliver Dragojević  raspoloženu  zadarsku publiku  “bacio” u euforiju


Kako je koncert odmicao, publika je bila sve dinamičnija, sve opuštenija, posebice pred binom gdje se plesalo i pjevalo, kako se to popularno kaže „sve u šesnaest”. Mobiteli su snimali, kamere škljocale, ruke se dizale, konobari su trčali, pilo se, smijalo se…
Drugu godinu za redom legenda hrvatske estrade – Oliver  Dragojević Uskrs je proveo sa zadarskom publikom, odabravši Ilirijin  Arsenal za uskršnji koncert. U društvu benda Dupini na pozornicu se  popeo nešto malo kasnije od 21 sat praćen glasnim i snažnim pljeskom  dupkom punog Arsenala.
Malo je izvođača koji mogu napuniti do kraja najveći gradski multimedijalni prostor poput njega, napraviti tako dobru atmosferu i održati  koncert na kojem je jednostavno trebalo biti. I zbog pozitivne energije,  i zbog odlično raspoloženih ljudi, no najviše zbog pjesama koje su  odavno osvojile srca svih poklonika dobre glazbe, što se itekako te  večeri moglo i vidjeti i osjetiti. Iako već dobrano zašao u zrelije godine,  Oliver je neumorno nizao hit za hitom, gotovo se ne umarajući, pjevajući jednako dobro uživo, kao i na nosačima zvuka, dajući zapravo live  izvedbom jedan nov „život” svojim glazbenim uspješnicama.
Koncert je započeo „Velom Lukom” i onda nastavio  sa starim i s novijim skladbama, čas za klavijaturama, čas samo za mikrofonom, čas s  harmonikom u ruci, čas s udaraljkama, šaleći se pri tome i s publikom,  opušteno i vjerojatno bez neke prethodne pripreme, onako kako to rade samo najveći. Pjevao je Oliver i legendarnog „Galeba”, i „Morskog  vuka”, i „Moje prvo pijanstvo”, i „Đeni”, i „Oprosti mi pape” i mnoge  druge hit skladbe na zadovoljstvo publike koja je, kako je koncert odmicao, bila sve dinamičnija, sve opuštenija, posebice pred binom gdje  se plesalo i pjevalo, kako se to popularno kaže „sve u šesnaest”. Mobiteli su snimali, kamere škljocale, ruke se dizale, konobari su trčali, pilo  se, smijalo se, „stari je morski vuk” po tko zna koji put digao na noge  cijeli auditorij, vjerojatno i zbog blagdana i bolje nego inače raspoloženu publiku. A kako je dan bio neradan, a i onaj sutra Zadranima su  se pridružili i brojni turisti, Arsenal je vrvio od nekih novih/starih lica.
Kao gost večeri na pozornicu se popeo i Jure Brkljača, mlada nada  hrvatske estrade, pjevač kojem je Oliver učinio veliku čast pozvavši ga  na koncert, dajući mu tim činom svakako do znanja da prepoznaje njegov potencijal. Jure je otpjevao „Nisam te zaslužio”, nagrađen također  snažnim pljeskom. Uz jednu dobrodošlu pauzu, taman toliku da momci naruče, dakako i ne samo momci – novu turu pića, a djevojke  prošetaju za tu večer očito brižljivo osmišljen outfit, koncert je trajao  do iza ponoći. Pred sam kraj Oliver je zapjevao i „Nadalinu”, u nešto  drugačijem aranžmanu, ubacivši i par šaljivih dosjetki, što je i onako izvrsno raspoloženu publiku bacilo u euforiju, Ilirijin Arsenal je prekjučer  navečer bez bilo kakve zadrške – „živio” glazbu.