Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Andabak: Kroz ovakva druženja prenosimo istinu o Domovinskom ratu

Autor: Siniša Klarica

16.05.2010. 22:00
Andabak: Kroz ovakva druženja prenosimo istinu o Domovinskom ratu


Prvoplasiranoj momčadi GOMBR-a veliki prijelazni pehar uručio je brat pokojnog Gavrana, Mišo Tomljanović. Turnir su organizirali Udruga Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran” iz Šepurina, Udruga „Tigar Rakitje 90-91″ i Općina Starigrad
Momčad Gardijsko oklopne mehanizirane brigade pobjednik je ovogodišnjeg memorijalnog malonogometnog turnira Damir Tomljanović Gavran. GOMBR su u finalu pobijedili momčad Udruge Tigar Rakitje 90/91 s 1:0. Pobjednički pehar uručio im je državni tajnik u Ministarstvu kulture Zoran Šikić. U utakmici za 3. mjesto ATJ Lučko svladala je Hajduk iz Pridrage s 4:2. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Zdravko Ivanković iz Udruge Tigar Rakitje 90/91, najbolji vratar je Dalibor Jerković iz GOMBR-a, dok je najbolji strijelac s osam postignutih golova Krešo Čulina iz Pridrage.
Kao što je poznato, turnir se trebao održati na igralištu u Selinama, ali je zbog lošeg vremena prebačen u sportsku dvoranu u Poličniku. Uz spomenute, na turniru su sudjelovale momčadi GMTRB-a, BSD, IPA Zagreb, NK Dragovoljac Poličnik, ŠD „D.T. Gavran” Krivi Put, PU Zadra Poskoci, Veterani Starigrad, Središnjica elektronskog izviđanja, Udruga DT Gavrana Šepurine, NMK Paklenica Starigrad, Veterani Posedarje i Počasno zaštitna bojna.
– Mi, njegovi suborci, svake godine organiziramo turnir u čast svoga prijatelja i suborca stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana. Prilika je to da se sjetimo svih poginulih, ali jednog posebnog čovjeka koji je svojim ponašanjem i hrabrošću, bio omiljen i uvažavan te je postao simbol hrvatskog vojnika. Želja nam je da kroz ovakva druženja prenosimo istinu o Domovinskom ratu, poglavito na mlađe generacije. Posebice je to važno jer su neki povijesni događaji događali upravo ovdje, u zaleđu Zadra. Damir Tomljanović-Gavran poginuo je na Velebitu 17. veljače 1994., rekao je između ostalog predsjednik Udruge Tigar Rakitje 90/91 brigadir Zdravko Andabak.
Prvoplasiranoj momčadi GOMBR-a veliki prijelazni pehar uručio je brat pokojnog Gavrana, Mišo Tomljanović. Turnir su organizirali Udruga Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran” iz Šepurina, Udruga „Tigar Rakitje 90-91″ i Općina Starigrad.