Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Primorac izborio nove Olimpijske igre

16.05.2011. 22:00
Primorac izborio nove Olimpijske igre


Mali je broj onih koji su čak sedam puta nastupili na OI. Prije Primorca taj broj se zaustavio na 11. Zadranin je dvanaesti, a sad nema druge nego uhvatiti i onih sedam koji imaju više od sedam nastupa na igrama


I dalje traje.  Legendarni zadarski stolnotenisač Zoran Primorac  prolaskom u drugo kolo na  Svjetskom prvenstvu u  Rotterdamu izborio je i  nastup na Olimpijskim  igrama u Londonu. Iako se  o toj vijesti spekuliralo već   tjedan dana, valjalo je  pričekati i službenu potvrdu. Primorac je, naime, u  Svjetskom prvenstvu bio  svrstan među nositelje, što  mu je omogućilo da se  nađe direktno u ždrijebu, a  prolaskom u drugo kolo  izborio je svoje sedme  Olimpijske igre. Mali je  broj onih koji su čak sedam  puta nastupili na OI. Prije  Primorca taj broj se zaustavio na 11. Zadranin je  dvanaesti, a sad nema druge nego uhvatiti i onih sedam koji imaju više od sedam nastupa na igrama.  Sam stolni tenis je na  Olimpijskim igrama od  1988. u Seulu, gdje je Primorac prvi put nastupio te  u paru s Iliem Lupuluescuom osvojio srebrnu medalju. Od Barcelone Primorac nastupa u dresu s  hrvatskim grbom, a 2000.  godine u Sydneyu nosio je  hrvatsku zastavu na  svečanom otvaranju Olimpijskih igara.
– Ne idem bez ambicija  na ove igre. Uvijek postoje  ambicije – govori Primorac,  koji je na posljednjim  Olimpijskim igrama u Pekingu ostvario fantastičan  rezultat i izborio plasman u  četvrtfinale pojedinačnog  dijela.