Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Svi smo podjednako krivi

16.05.2011. 22:00
Svi smo podjednako krivi


Svaka od naših posljednjih utakmica bila je na nož. Morali smo izvlačiti bodove protiv momčadi koje, ili su se borile za vrh, ili za ostanak. Pritisak je bio golem. Da nije bilo njega, vjerujem da bismo do sada prikupljenim bodovima dodali barem još četiri


U prvom poluvremenu  susreta 26. kola rukometaši Zadra u  Županji su održavali nadu da mogu  uhvatiti posljednju kompoziciju za  osiguranje ostanka u Prvoj HRL.  Gostujući sastav lovio je pobjedu s  pet ili više pogodaka razlike, a na  veliki odmor je otišao s izglednih  13:15. Međutim, njihova se igra u  nastavku potpuno raspala. Manje od  15 minuta trebalo je Slavoncima da  slome i posljednji otpor Zadra. Je li  se u Županji moglo napraviti više i  kako je došlo do toga da je klub koji  se prošle godine borio za ulazak u  elitni razred hrvatskog rukometa  sada osuđen na prosječnost drugoligaškog juga – upitali smo Kristijana Brkljaču, sa sedam golova u  suparničkoj mreži najraspoloženijeg  u gostujućim redovima.
– Silom prilika, od sedam igrača iz  prve postave trojica u Županji nisu  igrala na svojim pozicijama. Zbog  izostanka Zelića i kratke klupe bili  smo prisiljeni na improvizaciju. U  prvom poluvremenu smo čak i uspijevali održati pozitivan rezultat, no  kasnije smo podbacili i u obrani i u  napadu, a Županja je za samo pet  minuta napravila 6-1 seriju. Uspjeli  smo smanjiti zaostatak, stigli do  21:20, međutim, više od toga nismo  mogli. U 45. minuti nažalost je sve  već bilo gotovo. Pobijediti s pet ili  više golova tada je postala nemoguća misija – desni vanjski Zadra  osvrnuo se na tijek susreta posljednjeg kola.
Brkljača smatra da je Zadar proljetni dio prvenstva odradio solidno  te da je za neuspjeh glavni krivac  golemi pritisak u nastavku, odnosno  loše odrađena prva polusezona.
– Svaka od naših posljednjih utakmica bila je na nož. Morali smo  izvlačiti bodove protiv momčadi koje, ili su se borile za vrh, ili za  ostanak. Pritisak je bio golem. Da  nije bilo njega, vjerujem da bismo do  sada prikupljenim bodovima dodali  barem još četiri – ističe Brkljača, koji  će potom upozoriti na “ključni razlog”:
– Loše smo ušli u sezonu. Nismo  odradili kvalitetne pripreme, konstantno smo se tražili, a kada bi se i  uspjeli posložiti, nismo imali dovoljno široku klupu, što je bio problem i u nastavku.
Ima li krivica imena i prezimena?
– Svi zajedno trebamo podijeliti  krivicu jer smo ustvari svi podjednako krivi. Ne želim sada upirati  prstom u nekoga i prozivati. Ovaj je  rezultat ispod renomea Rukometnog kluba Zadar i trebamo se pobrinuti za što brži povratak u ligu.
Znači li to da ćemo vas i dogodine  gledati u Mocirama?
– Ne znam. Imam neke ponude za  angažman u drugim sredinama, no  još je uvijek prerano. Šuška da će  zbog Regionalne lige iz Prve ispasti  samo jedan klub. U tom bi slučaju  bio najsretniji da karijeru mogu  nastaviti u matičnom klubu, zajedno  sa suigračima pokazati da Zadar  vrijedi mnogo više od ovosezonskog  rezultata – podvukao je Brkljača.
 


Kaštela i Spačva novi Premijerligaši




Najučinkovitiji sastavi ove su sezone  bili Kaštela Adriachem i vinkovačka  Spačva, klubovi koji su plasmane osigurali  i prije posljednjeg kola te će se dogodine  natjecati u elitnom razredu hrvatskog rukometa. Uz Biograd, pobjednika Druge  HRL-jug, novi prvoligaši postali su Dugo  Selo (Zapad) i Vidovec – Bios (Sjever).  Ove će tri momčadi zamijeniti Prelog,  Zadar i Hrvatski dragovoljac.