Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svjedočio bivši zaštitar koji ništa nije vidio

16.05.2011. 22:00
Svjedočio bivši zaštitar  koji ništa nije vidio


Došlo je podsjećamo, najprije do svađe, pa do tučnjave nakon koje je Alavanja izvukao nož i Tonćiju Petkoviću zadao ubodnu ranu u predjelu trbuha zbog čega je optužen za pokušaj ubojstva. Njegov “kompanjon” Njegovan optužen je za pokušaj nanošenja teških ozljeda


Saslušanjem svjedoka – bivšeg zaštitara Zrinka  Galešića koji o cijelom incidentu gotovo ništa ne zna  jer, kako je rekao, ništa nije ni  vidio, jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje dvojici mladića  iz Zadra zbog tučnjave koja se  dogodila 27. ožujka prošle  godine u sitnim, noćnim satima ispred tadašnjeg popularnog okupljališta mladih –  Maya puba.
– Tada sam radio kao zaštitar na ulazu i moj je zadatak  bio da u pub ne puštam goste  koji su bili pijani i koji bi  mogli zbog takvog stanja izazvati nered. Ja zapravo nisam  vidio što se stvarno dogodilo,  a i sada se više ne sjećam  detalja jer to je bilo prije više  od godinu dana. Incident se  dogodio iza ugla. Mladiće koji  su optuženi ne poznajem –  rekao je kratko u svom  jučerašnjem svjedočenju, Galešić.
Zbog dodatnih dokaznih  prijedloga suđenje je potom  odgođeno, a nastavit će se  početkom sljedećeg mjeseca.
Naime, prema optužnici zadarskog tužiteljstva koju u  ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog  odvjetnika – Duško Berović,  Jurica Alavanja i Siniša Njegovan fizički su nasrnuli na  Tonćija Petkovića i to s namjerom da ga usmrte. Sve je  započelo nakon što je Petković s djevojkom imena Olja  izišao iz kluba te u prolazu,  pokraj zidića uz stube na  kojima je sjedio Alavanja,  pljunuo na tlo ispred njih, na  što mu je ovaj dobacio: “Što  pljuješ ovdje seljačino?!”. Nakon što su se njih dvojica  porječkala u svađu se umiješao Njegovan udarivši Petkovića stisnutom šakom u  nos. Od siline udarca Petković je zadobio frakturu nosne kosti nakon čega se u  obračun umiješao i Alavanja,  pa su ga obojica nastavili  udarati šakama po glavi i  tijelu.
Potom je, kako stoji u optužnici, s ciljem da usmrti  Petkovića, Alavanja izvukao  nož i Petkoviću zadao ubodnu  ranu u predjelu trbuha s prodorom u trbušnu šupljinu i još  tri rezne rane u predjelu leđa.  Ozljede su okvalificirane kao  teške i po život opasne, a  zahvaljujući pravovremenoj  liječničkoj pomoći i operativnom zahvatu kojem je podvrgnut, izbjegnute su teže posljedice po njegovo zdravlje, a  i život. Od daljnjih napada i  težeg ranjavanja Petkovića su  spasila trojica policajaca koji  su slučajno naišli.
U pretresu Alavanjina stana policajci su potom pronašli  čak tri džepna nožića dužine  oštrica od pet i pol, sedam i  pol i osam centimetara.
Sudskim vijećem u ovom  slučaju predsjeda Marijan Bitanga, a obojica mladića se  brane sa slobode.