Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

I Ivić Pašalić je imao potporu 15 županijskih odbora pa je izgubio!

16.05.2012. 22:00
I Ivić Pašalić je imao potporu 15  županijskih odbora pa je izgubio!


Situacija je na terenu nepromijenjena i smatram i dalje da sam jedan od glavnih kandidata i favorita za predsjednika HDZ-a – Darko Milinović


Darko Milinović,  zamjenik predsjednice Jadranke Kosor i jedan od pet  kandidata za novog predsjednika HDZ-a, u hotelu Kolovare izaslanicima je za 15. Opći sabor i članovima stranke predstavio svoj  program.
Na predstavljanje programa došao je veliki broj  Ličana. Međutim, nije ga  dočekao ni predsjednik  županijskog ni gradskog  HDZ-a, Božidar Kalmeta i  Zvonimir Vrančić. Među  poznatim HDZ-ovcima bili  su župan Stipe Zrilić, Živko  Kolega, Reno Sinovčić, Željko Lončar i drugi.
– S Kalmetom sam prije tri  dana bio na sjednici Predsjedništva HDZ-a u Zagrebu. O novom predsjedniku  stranke odlučivat će 2.200  izaslanika, a ne jedan čovjek  ili jedan ili dva županijska  odbora. O potpori Kalmete  Karamarku mogu reći kako  je i Ivić Pašalić do sabora  imao potporu 15 županijskih  odbora pa je izgubio, podsjeća Milinović.
Naglasio je kako HDZ-u  danas treba ista vjerodostojnost i zajedništvo koje je nudio prvi predsjednik države i  stranke dr. Franjo Tuđman.
– Bio sam i ostao vjeran dr.  Franji Tuđmanu. Nikada nisam došao niti u razmišljanje da se odmaknem od  Tuđmanova političkog djelovanja, istaknuo je Milinović dodavši kako u političkom smislu nije lutao kao  neki drugi kandidati.
Smatra da je on i dalje  najozbiljniji kandidat za novog predsjednika stranke
– Došao sam predstaviti  svoj program pobjednika, istine, hrabrosti i kontinuiteta.  Da smo imali viziju, snage i  hrabrosti pa da smo radili na  demokršćanskoj strani, da  su se stranke udružile, danas  bi politička scena bila  drukčija. U onom dijelu Hrvatske gdje sam ja predvodio, pobijedio sam i Mesića i  Josipovića i Milanovića. Obilazeći ovih dana Hrvatsku,  ponovno se osjeća taj pobjednički mentalitet HDZ-a,  navodio Milinović.
– Situacija je na terenu nepromijenjena i smatram i  dalje da sam jedan od glavnih kandidata i favorita za  predsjednika HDZ-a. Ne  smijemo pogriješiti na 15.  Općem saboru HDZ-a 20.  svibnja. Nema mjesta onima  koji bi na bilo koji način  radili na podjeli stranke,  čuvajmo ono što nam je najsvetije, što je govorio i prvi  predsjednik Franjo Tuđman,  tvrdi Milinović dodajući kako će se kao predsjednik  stranke zalagati za decentralizaciju stranke kao i za  njezinu financijsku decentralizaciju.
Predstavljajući svoj program, istaknuo je kako se u  cijelosti mora obrnuti dosadašnja praksa da se izborne  liste, ali i sva politika diktira  iz središnjice, dakle iz Zagreba, bez utjecaja lokalnog  HDZ-a na iste. Naglasio je  kako je važno osigurati protok informacija iz baze prema središnjici, te u tu svrhu  najavio kako će u stranci  jedna osoba biti zadužena za  obilazak baze svakodnevno.  Na taj način osigurat će se da  stavovi lokalnog HDZ-a budu poznati prilikom donošenja odluka koje se na  njih odnose.
– Povratak tradicionalnim  vrijednostima mora biti jedan od prioriteta djelovanja  HDZ-a. To je prioritet i u  mom programu, zaključio je  Darko Milinović naglasivši  pritom i važnost domoljublja.


Zadarski GO HDZ-a za Karamarka




Gradski odbor HDZ-a Zadra pod predsjedanjem novog predsjednika dr. Zvonimira Vrančića, zadarskog  gradonačelnika, sinoć je u  središnjici stranke u Medulićevoj ulici održao prvu sjednicu. Umjesto  konstituirajuće bila je to zapravo sjednica na kojoj je dana  podrška predsjedničkom kandidatu Tomislavu Karamarku.
– Za ostvarivanje ovih ciljeva držimo kako je Tomislav  Karamarko najbolji kandidat za čelnu funkciju HDZ-a.  Uvjereni smo kako će se i interesi Zadra najbolje  promovirati i realizirati izborom Karamarka i tima njegovih suradnika, zaključeno je u priopćenju za medije.