Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Suđenje odgođeno jer na ročište nisu došli trećeoptuženi i tužitelj

16.05.2012. 22:00
Suđenje odgođeno jer na ročište nisu došli trećeoptuženi i tužitelj


Trojici optuženika po treći se put sudi zbog preprodaje heroina. Bajlo i Copić nalaze se u pritvoru, dok se Glavić brani sa slobode


Davoru Bajlu (50), Vici Copiću (36) i Siniši Glaviću (41), optuženima za preprodaju heroina, jučer je još jedanput odgođen početak suđenja jer se na sudsko ročište, iako su uredno primili pozive, nisu odazvali trećeoptuženi Glavić i zastupnik tužiteljstva Slobodan Denona. U sudnici Županijskog suda jučer se nije pojavio ni Glavićev branitelj Gordan Nižić, no on se opravdao zdravstvenim poteškoćama, a to je potkrijepio i liječničkom dokumentacijom.
Riječ je o sudskom postupku koji se na traženje Vrhovnog suda vodi već treći put, a drugi pred sutkinjom Dijanom Grancarić.
Bajla i Copića tužiteljstvo tereti da su 7. veljače 2008. godine zbog isporuke 450 grama heroina dogovorili susret ispred jednog kafića u Ulici Nikole Jurišića. Po optužnici, Bajlo je heroin ostavio u prtljažniku svog “renaulta 4”. Na dogovoreno mjesto Copića je dovezao Glavić u svom “golfu” pa su nakon preuzimanja “robe” trebali “nestati”. Taj su im naum, međutim, osujetili zadarski policajci Odjela za narkotike, a uzaludan im je bio i pokušaj prosipanja heroina kroz prozor “golfa”.
Na prvom je suđenju sudac Boris Babić Bajla oslobodio, dok je Copića osudio na tri i pol godine, a Glavića na dvije godine zatvora. Vrhovni je sud međutim vratio spis na ponovno suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem kojim je predsjedala sutkinja Grancarić, a koja je slučaj okončala izrekavši zatvorske kazne svoj trojici. Zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja Vrhovni je sud i tu presudu ukinuo i slučaj vratio, a u međuvremenu prvooptuženi Bajlo pao je u ruke zadarskoj policiji s pola kilograma heroina i šest kilograma marihuane. Bajlu je odmah određen pritvor u kojem se i danas nalazi, a iza rešetaka zadarskog zatvora još 20-ak dana društvo će mu praviti Vice Copić koji izdržava raniju pravomoćnu osudu. Treći ortak, Siniša Glavić, brani se sa slobode.
Suđenje se nastavlja 18. lipnja.