Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zebić: Ulogu favorita moramo opravdati

16.05.2012. 22:00
Zebić: Ulogu favorita moramo opravdati


Očekujem da ćemo smoći dovoljno ozbiljnosti i motiva te pobjedom završiti ovu sezonu – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Sezona je za nogometaše Zadra završila, ostalo je još odraditi obaveze u Kupu. U finalu Županijskog nogometnog kupa danas se na Stanovima sastaju Zadar i Zlatna luka. Naravno da je momčad Dalibora Zebića favorit u ovoj utakmici, međutim nerijetko se u ovome natjecanju dogode velika iznenađenja. Iako je Zadar prvoligaš, a Zlatna luka član Četvrte HNL, ovakvi dvoboji uvijek ponude dozu neizvjesnosti. Uostalom Zadrani već godinama imaju katastrofalne rezultate u Kupu što i dovodi do toga da moraju igrati prije četvrtzavršnice. Prošle sezone su poraženi od Karlovca u četvrtfinalu.
– Očekujem da ćemo smoći dovoljno ozbiljnosti i motiva te pobjedom završiti ovu sezonu – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Najprije čestitke Zlatnoj luci na plasmanu u finale. Činjenica je da smo mi favoriti u toj utakmici i to moramo opravdati na travnjaku. Igramo protiv četvrtoligaša i očekujem napokon jednu mirnu utakmicu bez nerviranja na klupi. Prethodnih sezona smo loše prolazili u Kupu i imamo obavezu prema svom klubu da to ispravimo.
Koliko bi katastrofalan poraz u Osijeku mogao utjecati na vaše igrače?
– Mislim da je ovo ipak nešto drugo i da taj poraz ne bi smio imati nikakvog utjecaja na današnju utakmicu. Činjenica je da su moji igrači znali da je sve riješeno po pitanju prvoligaškog ostanka i već s Belupom su po pitanju prvenstva glave bile na odmoru. To su negativno začinili u Osijeku.
Zebić je između redaka najavio promjene u momčadi za sljedeću sezonu.
– Naravno, to se ne smije događati i samo su pokazali da je još uvijek puno posla pred njima i preda mnom. Također nam daje smjernice za sljedeću setonu, prije svega da se moramo pojačati u svim linijama i osnažiti konkurenciju u momčadi. Ipak, idemo najprije odigrati sa Zlatnom lukom – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Zebić.