Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na Kantridi možemo ostati neporaženi

Autor: Drago Bajković

16.05.2013. 22:00
Na Kantridi možemo ostati neporaženi

Foto: Vedran SITNICA



Dan po dan približava se nedjelja, dan kada će nogometaši Zadra na Kantridi pokušati spasiti sezonu koja se približava kraju. Gori pod petama, to je na Stanovima svima jasno. Do posljednjeg kola Zadrani će se boriti, i nadamo se izboriti, da i sljedeće sezone igraju u prvoligaškom društvu. Trenutačna pozicija nije bajna, ali, niti bezizlazna. Jer, što bi rekao Zagreb koji praktički nema nikakve šanse za očuvanje prvoligaškog statusa. Zadar se s Cibalijom i Interom bori za 9. mjesto koje sigurno (pod uvjetom da se dobije licencija) osigurava ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. A za ostanak u utrci valja se s Kantride vratiti najmanje neporažen.
– Idemo se u Rijeku boriti kao lavovi. I kada već do sada nismo uspjeli osigurati ostanak u Prvoj ligi, idemo to pokušati učiniti u Rijeci – kazivao je jučer ujutro Igor Banović, veznjak momčadi sa Stanova, koji je protiv Slaven Belupa odradio kaznu neigranja zbog tri žuta kartona.
– Propustili smo puno šansi da i prije dva zadnja kola osiguramo prvoligaški ostanak. Zakomplicirali smo sami sebi situaciju i sada se iz nje moramo izvući. Međutim, nema nikakve koristi od plakanja. Svjesni smo da nas na Kantridi očekuje »pakao«, ali nikoga se ne bojimo. Idemo se nadigravati i osvojiti bod koji bi u konačnici mogao biti dovoljan za ostvarenje naših ciljeva.
Nije Banović mogao pobjeći od svih prilika koje je Zadar propustio u posljednjim kolima.
– Da smo pobijedili Belupo bili bismo jako blizu ostanku. Međutim, nije to jedina prilika koju smo propustili. Kada se sjetimo gostovanja u Kranjčevićevoj dođu nam suze na oči. Pa prilika koju smo imali protiv Intera na Stanovima, konkurenta kojeg smo mi vratili u život. Stalno smo imali te šanse i stalno smo ih propuštali.
Činjenica je da Zadar u posljednje vrijeme bolje igra na gostovanjima nego pred svojim navijačima.
– Zašto je tako teško je odgonetnuti. Kada igramo na Stanovima kao da smo pod nekom blokadom, a za tako nešto nema nikakve potrebe. Publika nam ne stvara neki poseban pritisak iako bi nama bilo puno lakše da nas neki pojedinci s tribina podržavaju, a ne konstantno vrijeđaju. Međutim, to nije razlog zašto igramo loše. Činjenica je da smo u grču, valjda zbog imperativa, dok tog grča nema kada igramo na gostujućem travnjaku. Vidjelo se i protiv Intera i protiv Belupa. Možda su iz cijele naše momčadi jedan ili dva igrača bili raspoloženi, a ostatak je potpuno podbacio. Za pobjedu mora biti raspoloženo barem 90 posto momčadi, a ne jedan ili dva pojedinca.
Igor Banović je protiv Rijeke bio strijelac u porazu na Stanovima. Možda se ponovno osmjehne sreća.
– To je jedino dobro što pamtim iz te utakmice. Moj i Jerbićev gol nije ništa primijenio osim činjenice da smo bili strijelci. Ali prošle sezone sam zajedno sa Satinijem bio strijelac u pobjedi na Kantridi i toga se puno rađe sjećam. Tko zna, možda mi Rijeka posebno leži pa i ovoga puta »zagorčam život« njihovom vrataru. Ili, još bolje, neka bilo tko bude strijelac gola koji će nam donijeti ta tri zlatna boda. Nitko sretniji od mene – kazao je na kraju razgovora Banović.