Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nesavjesnom 46-godišnjaku kaznena prijava

Autor: Minja Gugić

16.06.2010. 22:00
Nesavjesnom 46-godišnjaku kaznena prijava

Foto: Vedran SITNICA



Nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru jučer je podnesena kaznena prijava protiv 46-godišnjaka koji je dan ranije, u utorak izazvao požar na predjelu Njivice, na području općine Nin.
Naime, prekjučer oko 14 sati na tom je području izbio požar koji su zadarski vatrogasci, ali i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pljusak iz Nina te DVD-a iz Privlake, ugasili oko 16.15 sati.
U gašenju su pomogli i kanaderi te air traktor. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma, a točna površina se jučer još uvijek utvrđivala.
Na mjestu požara zatečen je 46-godišnjak, koji je i osumnjičen da je samo 10-ak minuta prije izbijanja požara zapalio nekoliko hrpa strojno prikupljenih otpadaka trave, šišarki i drugog raslinja koje je uklonio s parcele za maslinik, iako je znao da je od 1. lipnja na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom prostoru, a nije ni poduzeo mjere protupožarne zaštite.
Vatra se potom proširila i na susjedno, državno zemljište.
Kaznena prijava protiv 46-godišnjaka podnesena je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ocijenjeno kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.